Még most is praktizál a 105 éves japán orvos!

A fiatalnak egyáltalán nem mondható 105 éves japán orvos, Shigeaki Hinohara még most is praktizál, oktat, és az interneten is heti rendszerességgel blogol. Annyit érdemes tudni róla, hogy 1941 óta a tokiói St. Luke Nemzetközi Kórházban dolgozik és tanít. Eddig 150 könyvet és kiadványt publikált, ezek közül a leghíresebb a Living Long, Living Good című, amiből 1,2 millió példányt adtak már el.

Mi a magyarázata ennek az életerőnek és fiatalos lendületnek?
Olvasd el mi az a 11 dolog, amit az idős orvos az egészség és a fiatalság megőrzése érdekében fontosnak tart.

1. Ne korlátozzuk magunkat!
Energiánk és pozitív gondolkodásunk attól lesz, ha jól érezzük magunkat! Gyerekkori játszadozástól annyira boldogok voltunk, hogy sokszor még enni is elfelejtettünk! Attól hogy felnőttünk, ne felejtsük el a móka és kacagás okozta jó közérzetet, merjünk kilépni a társadalmi korlátokból, és csináljuk azt ami jól esik, függetlenül attól, hogy mások azt mondják öregek vagyunk ehhez.

2. Figyeljünk a testsúlyunkra!
Azok akik nincsenek elhízva, tovább élnek. A doktor reggelente egy csésze minőségi kávét fogyaszt cukor nélkül, tejjel és narancslével, amibe egy kevés olíva olajat is tesz, mert az jó az ereknek és a bőrnek. Emellett sok zöldséget, sovány húst, és főleg halat fogyaszt.

3. Tervezzük meg a napjainkat.
Tervezzük meg előre napjainkat, heteinket és hónapjainkat amennyire csak lehet. Ha úgy ébred az ember, hogy aznapra tudja mit kell tennie, sokkal nyugodtabb az álma és az ébredése is. Ha már tudja mi vár rá a következő napon, nem lesz bizonytalan!

4. Adjuk át a megszerzett tudásunkat.
Folyamatosan adjuk tovább a megszerzett tudást és tapasztalatokat másoknak, ezzel oktatva a következő generációt és frissen tartva saját elménk.

5. Az orvosok sem mindenhatók!
Sokszor javasolnak az orvosok műtétet vagy gyógyszeres kezelést, de ha megkérdezzük tőlük azt, hogy a szeretteiket is alá vetnék-e a kezelésnek, már haboznak. Ne becsüld le a zene és az állatterápiák jelentőségét.

6. Ne liftezzünk.
Ha van rá mód, ne a mozgólépcsőt vagy a liftet használjuk, inkább mozogjunk egy kicsit.

7. A szórakozás a legjobb fájdalomcsillapító!
Kutatások bizonyítják, hogy a nevetés, a zenehallgatás és a szexuális együttlét is képes nagy mértékben csillapítani a fájdalmakat.

8. Ne fussunk a pénz után!
Ne legyünk kapzsik, ne akarjunk annál többet, mint ami elég, mert a sírban úgysem vesszük hasznát...

9. Mindig álljunk készen.
Az élet kiszámíthatatlan! A doktor egyszer rajta volt egy olyan repülőgépen, amit terroristák térítettek el, de megőrizte a hidegvérét, és egy próbának fogta fel, amit minél jobban szeretett volna teljesíteni.

10. Legyen az a példaképünk, akit majd túlnövünk.
A doktor az édesapját választotta, aki 1900-ban amerikába ment tanulni, és akit később túl is szárnyalt.

11. Az önkéntesség jó!
Ha már megvan minden ami boldoggá tesz, akkor tegyünk a társadalomért. Rengeteg energiát ad mások boldogságát látni!

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!