Gondonád, hogy ez az anyag milyen kárt tud okozni?

Az aszpartam-mérgezés régóta jól őrzött titok. Több mint 90 mellékhatása ismert! Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és betegségeket előidéző hatását. 

Dr. Lendon Smith amerikai orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aszpartam káros mellékhatásaitól. Több mint 90 mellékhatást tulajdonítanak a fogyasztásának. Hogy képes egyetlen vegyi anyag ekkora kárt okozni?
Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és így képes bármilyen szövetbe lerakódni. Az aszpartamot megemészti a szervezet, fogyasztás után a benne található metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A formaldehid belégzése halálos, rákkeltő, további összetevői, a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek.

Az aszpartam tönkreteszi az agyat, a látóideget, a központi idegrendszert, és igen károsan hat minden szervre. Szívritmuszavart is okoz. Mivel sok orvos nem realizálja, hogy az aszpartam méreg és nem élelmiszer-kiegészítő szer, a pácienseiknek olyan gyógyszereket adnak, melyek ezzel a droggal reagálnak. Ezért léphet fel pl. halál a szív leállása miatt. Ilyen cserehatások következtében megváltozik az agy kémiája és a topamin-szint, aminek idegrendszeri megbetegedések lehetnek a következményei.

Az aszpartamot sok élelmiszerbe belekeverik anélkül, hogy deklarálnák. Egyedül Amerikában 9000 ilyen terméket ismernek. A szklerózis multiplex járványszerűen szaporodik. A bőrtuberkulózis szintén nagyon elterjedt, különösen a Cola Light-ot fogyasztók körében.
Ha esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengül, azonnal tegye le a diétás kólát. És ha még semmilyen reakciót nem észlelt, azon szerencsések közé tartozik, akik visszafordíthatatlan károsodások nélkül úszhatják meg az eddigi aszpartam-fogyasztást, már amennyiben egy életre elfelejti az ezzel édesített élelmiszereket.

Amennyiben valaki aszpartamot használ és ezzel egy időben sok light terméket fogyaszt, a következő tünetek jelentkezhetnek: görcsök és merevségek, érzéketlen láb, szédülés, nyomottság, fejfájás, fülcsengés, fülzúgás, ízületi fájdalmak, depresszió, félelmek, érthetetlen beszéd, elmosódott látás, emlékezetvesztés. A legtöbb tünet az idegrendszerrel van kapcsolatban.

Cukorbetegek számára az aszpartam különösen veszélyes!
Aszpartam hatására az emberben szénhidrát utáni vágy alakul ki, mely elhízáshoz vezethet. Dr. H.  J. Roberts diabetes specialista és aszpartam-mérgezés szakértő könyvet írt „Harc az Alzheimer – betegség ellen' címmel, melyben kimutatja, hogy cukorbetegek számára az aszpartam különösen veszélyes.

Az aszpartam lehetetlenné teszi a cukorszint kontrollját, minek következtében sok beteg emlékezetkiesésben szenved, kómába esik és meg is halhat. Alig jelent meg a piacon az aszpartam és váltotta ki a szaharint (ami hólyagrákot okoz!), sok esetet regisztráltak, ahol a betegek emlékezete veszett el, zavartak lettek és szinte megvakultak. A mániákus depresszió, félelembetegség, dührohamok, erőszakkitörések számának növekedése tapasztalható.


Ez a méreg 90 országban különféle néven van forgalomban! Feltételezhető, hogy minden olyan édes termék, mely cukormentesnek van deklarálva, alapanyagként aszpartamot tartalmaz. Az FDA-hoz mindössze néhány év alatt több mint tízezer ezzel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett.
Ennek ellenére az Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal semmit nem tett annak érdekében, hogy tájékoztassa a közönséget, akik egyértelműnek gondolják azt, hogy ha egy termék agyon van reklámozva, az csakis egészséges lehet. Az aszpartam-ellenesek elnöke szerint: „Az aszpartam az egyetlen olyan génmanipulált termék, amelyről tényleges bizonyítékaink vannak, hogy tömegbetegségeket és halált okozhat.'

Legyünk résen mindennel, ami „light', mert aki cukormentesen szeretne táplálkozni, lépten-nyomon csak aszpartamba botlik. Egyes termékeken E951-ként jelölik. Néhány tipikus termék, amit ezzel édesítenek: szénsavas és rostos üdítőital, joghurt, fagylalt, reggeli készítmények, pezsgőtabletta, sportital, gyerekvitamin(!), lekvár, szinte minden rágógumi, diabetikus termékek és maguk az édesítőszerek (kevés kivétellel): folyékony, tabletta, kristályos és por variációkban.

Természetes megoldás
Tudatos fogyasztóként meggondolandó a „light', cukormentes termékek fogyasztása. Édesítéshez használjunk inkább mézet, barnacukrot, amelyek az édes íz mellett hasznos ásványi anyagokkal táplálják szervezetünket. A diéták során pedig a fogyást a mérsékelt, egészséges táplálkozástól, a testmozgástól és ne a mesterséges édesítőszerektől várjuk.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!