Talán hihetetlen, de az ülőkétől kell a legkevésbé tartani. Nem is gondolnád, hogy mi a legveszélyesebb!

Ha nyilvános WC-t használunk, automatikusan leterítjük az ülőkét – vagy inkább nem is ülünk rá, nehogy elkapjunk valamilyen fertőzést. Viszont kevesen gondolnak arra, hogy a legtöbb kórokozó a WC csésze belsejéből „támad”. Továbbá a mosdó kilincse, csaptelepe, kézszárítója, a WC papír, a WC vízöblítő gombja sokkal veszélyesebb elemek.

A legtöbb baktérium akkor kerül a levegőbe, ha megnyomjuk a WC-öblítő gombot. Ilyenkor a vízzel együtt milliónyi baktérium kerül a levegőbe, és ez a láthatatlan „felhő” beteríti a padlót, a falat, a kilincset, és minden berendezési tárgyat. Még minket is
Az is veszélyes, amikor a WC-t használjuk, és a vizelet WC-be ürítésekor a levegőbe kerülnek a baktériumok. Ezeket észre sem vesszük, hiszen mikronnyi méretűek – de sajnos a bőrünkre kerülve komoly veszélyforrást jelentenek.


MIT TEHETÜNK?

  • Csak akkor használjunk nyilvános WC-t, ha ez elkerülhetetlen. 
  • Használat előtt húzzuk le a WC-t, de csakis lecsukott tetővel. 
  • Használunk saját WC papírt vagy papírzsebkendőt. 
  • Amikor végeztünk, a WC lehúzása előtt zárjuk le a tetejét. 
  • Ügyeljünk arra, hogy mit fogunk meg, illetve a kezünket alaposan mossuk meg. Ne használjuk a kézszárítót, helyette töröljük a kezünket saját nedves törlőkendővel vagy papírzsebkendővel.
HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!