Ne hagyd magad megtéveszteni.

Az internetes oldalak szerint a fogkrémek végén lévő színes csíknak nagyon is fontos szerepük van. Ezek jelzik, hogy az egyes fogkrémeket milyen gyakran lehetne használni, illetve figyelmeztetnek a fogkrém összetevőire.

Ezek szerint:

fekete csík azt jelenti, hogy a termékben található összetevők 100%-ban szintetikusak, egészségre károsak, így ezen fogkrémeket csak hetente maximum egy alkalommal javasolt használni.

piros jelzés arra utal, hogy a termék fele-fele arányban tartalmaz szintetikus, illetőleg természetes anyagokat.

kék szín arra utal, hogy a fogkrémünk 80%-ban természetes, 20%-ban mesterséges anyagokat tartalmaz, így hetente 2-3 alkalommal javasolt velük fogat mosni.

zöld szín pedig azt jelenti, hogy 100%-ban csak természetes anyagokat tartalmaz a fogkrémünk, így ez mindennapos használatra alkalmas.

Ám ez az állítás TÉVES!

Mit jelent valójában a fogkrémes tubuson lévő színes csík? Ez a csík csupán egy gyártástechnológiai jelzés: Csomagolás közben ez jelöli a tubus végét. Vagyis a csík színe attól függ, milyen színű a tubus felirata. Ha megfigyeled: a fekete betűsön fekete, a kék betűsön, kék, a piroson piros, a zöld feliratú tubuson zöld a csík. Ennyi a jelentése, nem több!

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!