Kortól függetlenül ajánlott, mert egész nap jobb lesz ettől a közérzeted.

Az állatvilágban jól megfigyelhető, hogy ébredés után 'átmozgatják' magukat, és ösztönösen nyújtják az izmaikat. 

Mit csinálunk mi, emberek? Eszünkbe sem jut, hogy a szervezetünknek segítsünk a több órás fekvő pózból átállni egy egészen más terhelésre. Próbáld beiktatni ezt az 5 fontos gyakorlatot az ébredésed utáni időszakba. Csak pár perc az egész!

1.

Vegyél egy mély lélegzetet és nyújtsd a fejed fölé a karokat úgy, hogy a kezek össze legyenek kulcsolva. Próbáld meg előre tolni a lábujjaidat, és próbáld a lehető legmesszebb kinyújtani.  Közben figyelj arra, hogy a térd egyenesen legyen.

Számolj ötig, majd lazulj ki. Ezt ismételd meg háromszor, mert ez a gyakorlat az egész testre kihat, és nyújtja az izmokat.

2.

Háton fekve húzd fel a két lábad a mellkashoz, majd kulcsold át a térdeknél. 10 mély lélegzetet vegyél, és addig maradj ebben a pozícióba. Ne feszítsd a nyakadat, de dőlj vele előre, és tartsd kényelmesen a párnán.

Ez nagyszerűen nyújtja a hát alsó részét.

3.

Háton fekvésből indulsz, és lassan felemeled a felsőtested, majd előrehajolsz. Próbálj ráfeküdni a lábadra, és a kezeddel elérni a lábujjaidat. Nem kell erőltetni, csak addig hajolj előre, amíg kényelmes. Ebben  a pozícióban 10-szer vegyél mély levegőt, az orron keresztül beszívod, majd a szájon keresztül fújod ki.

Ez a lépés megnyújtja a combcsontokat, a medencét és a gerincet.

4.

Háton fekszel, felhúzod az egyik térdedet, majd a mások lábbal a térdedre támaszkodsz. A kezeddel kulcsold át a térded, és finoman húzd magad felé. Tartsd ezt a pozíciót öt lélegzetig, aztán válts oldalt.

Ez a gyakorlat nagyon jó a csípőizületeknek és a comb izmainak. 

5.

Tedd a lábakat a padlóra, és felsőtesttel dőlj előre. Próbáld elérni a padlót úgy, hogy a fejed legyen lehajtva. Lengesd meg a karokat, és hagyd, hogy bemozdítsa a felsőtestet. Csináld ezt öt lélegzetvételig. 

Most már feltöltődtünk energiával, és készen állunk arra, hogy felkeljünk az ágyból.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!