Gondolkodtál már azon, hogy mi történne most egy választáson?

Korábban többen jeleztétek, hogy telefonhívásban a járványról kérdezősködtek, és még arról is, ha most lennének a választások, kire szavaznátok, amiben opció volt a járványszkeptikus közösségünk is.

Akkor most elárulhatom, hogy a támogató segítségeteknek köszönhetően egy olyan közvélemény-kutatást rendeltünk meg, az üzletileg „gyenge” januárnak köszönhetően nagyon kedvezményesen, ahol a koronavírus-járvánnyal, a vele összefüggő intézkedésekkel, és egy most tartandó országgyűlési választás esetén a pártszimpátiával kapcsolatosan kérdezték meg az embereket.

Viszont ismerve a közvélemény-kutatások hamisságát és ezeknek a cégeknek az elfogultságát a megrendelők irányába, hogy mindenképp reális eredményt kapjunk, egy  apró cselhez folyamodtunk.
Ahhoz, hogy

tényleg valós, és ne velünk szemben elfogult információkat kapjunk,

egy köztes cégen keresztül rendeltük meg a felméréseket több helyen, akiket a későbbi hasonló közvélemény-kutatások elfogulatlan kivitelezése érdekében nevezzünk „Fókusz Csoport” közvélemény-kutató cégnek.

De még ezen kívül is beiktattunk egyéb olyan, a hitelességet és az elfogulatlan felmérést biztosító módszert, ami még többet segíthet. Ezért nem egy, hanem három különböző helyen rendeltük meg a szolgáltatást diszkréten. És a felmérést sem kérdezőbiztosokkal készítették el, akikről tudjuk jól, hogy zömében valós mérés nélkül, az „elvárt trendeknek” megfelelően állítják össze tapasztalatból a „kikutatott” eredményeket.
Ehelyett marketing munkát és felméréseket végző call-centeresekkel dolgoztattunk, egymástól függetlenül, hogy a valós eredmények tekintetében egymással is összehasonlítva tudjuk őket ellenőrizni, mert nem tudott egyik sem a másikról.

Az így megkérdezett válaszok nagy biztonsággal fedték a valós képet, mivel a három különböző felmérő cég a meglévő, hiteles adatbázisából, az ország nagyjából egész területéről, a társadalom széles rétegeit és azok teljes életkorát lefedve kérdezték meg az embereket, és a máshol szokásosnál jóval többet. Mindegyiknél ezer fő felett voltak a válaszadók, így összességében elég jelentős számú, 3.200 megkérdezést végeztek!
A felmérések során a kérdésekre adott válaszok tekintetében mindegyik felmérő cég adatai közel azonosak voltak, és összehasonlítva őket mindenhol a 3%-os eltérési határon belül mozogtak. Tehát hitelesnek tekinthetők, nem „sminkelték” az adatokat, hiszen még azt sem tudták, hogy ki volt valójában a közvélemény-kutatás megrendelője.

Mivel telefonon keresztül élőszóval, nem pedig papíros lista felmutatásával történt az adatfelvétel, ezért a kérdésekre választható opciók mindig fel lettek sorolva, és a megkérdezett személy részéről így történt a megfelelő lehetőség kiválasztása.

A kérdések a következők voltak:

Mi a véleménye a koronavírus-járványról?

1. Valós veszélynek tartja és fél tőle?
2. Nem tudja eldönteni mi az igazság, de fél tőle?
3. Nem tudja eldönteni mi az igazság, de nem fél tőle?
4. Politikai és média manipulációnak tartja más problémák leplezésére?
5. Hazugságnak tartja az egészet?

Egyetért a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan hozott intézkedésekkel?

1. Teljesen egyetért ezekkel?
2. Részben ért egyet ezekkel?
3. Túlzónak tartja és nem ért egyet velük?
4. Teljesen értelmetlennek tartja ezeket?

Ha most lennének az országgyűlési választások, a felsoroltak közül kire szavazna?

1. A kormánypártokra szavazna? (Ha kell segítség: Fidesz-KDNP)
2. Az ellenzéki összefogásra szavazna? (Ha kell segítség: Jobbik-MSZP-DK-LMP-Momentum-Párbeszéd)
3. Dr. Gődény György járványszkeptikus mozgalmára szavazna? (Ha kell segítség: Normális Élet közösség - vírusrealisták)
4. Más pártokra szavazna? (Bármilyen egyéb párt, amit a válaszadó, ha akar megnevez.)
5. Nem mondja meg kire szavazna?
6. Nem tudja kire szavazna?
7. Nem szavazna?

A Fókusz csoport összesített országos felmérésének eredménye a teljeskörű felnőtt népesség körében 2021.01.11. és 01.27. között arra, hogy

Mi a véleménye a koronavírus-járványról?

1. Valós veszélynek tartja és fél tőle: 12%
2. Nem tudja eldönteni mi az igazság, de fél tőle: 15%
3. Nem tudja eldönteni mi az igazság, de nem fél tőle: 21%
4. Politikai és média manipulációnak tartja más problémák leplezésére: 27%
5. Hazugságnak tartja az egészet: 25%

Egyetért a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan hozott intézkedésekkel?

1. Teljesen egyetért ezekkel: 18%
2. Részben egyetért ezekkel: 24%
3. Túlzónak tartja és nem ért egyet velük: 37%
4. Teljesen értelmetlennek tartja ezeket: 21%

Ha most lennének az országgyűlési választások, a felsoroltak közül kire szavazna?

1. A kormánypártokra szavazna: 30%
2. Az ellenzéki összefogásra szavazna: 29%
3. Dr. Gődény György járványszkeptikus mozgalmára szavazna: 7%
4. Más pártokra szavazna: 5%
5. Nem mondja meg kire szavazna: 6%
6. Nem tudja kire szavazna: 4%
7. Nem szavazna: 19%

Ez annyit jelent, hogy ha a biztos szavazókat vesszük alapul, akkor egy most tartandó országgyűlési választás végeredményeként az 5% feletti pártok megközelítőleg a következő eredménnyel és létszámmal jutnának be a parlamentbe:

- a Fidesz 47%, ami 93 képviselőt jelent,
- az ellenzéki összefogás 44%, ami 88 képviselőt jelent,
- Dr. Gődény György járványszkeptikus mozgalma 9%, ami 18 képviselőt jelent.

Tehát ha most lennének az országgyűlési választások, akkor ez lenne a parlamenti erősorrend, ami elég biztató ahhoz, hogy komolyan vegyük a lehetőséget a Normális Életet akaró emberek közéleti, valamint társadalmi és gazdasági érdekérvényesítésére, de nem utolsó sorban a vírus-diktatúra egyszer, s mindenkori megszüntetésére, ezzel pedig az egészségtudatos és élhető élet feltételeinek a megteremtésére!

A valós kép elég biztató, mind a járvány valós és össztársadalmi megítélése terén, mind pedig a megszokott két - vagy inkább egy? - pólusú parlamenti látszatdemokrácia megszüntetésének elérésére.

Ezt követően már csak rajtunk fog múlni, hogy a tudatos és erős közösségünk mekkorára fog nőni, de az már egészen biztos, ha így folytatjuk, akkor a jövőben nem lehet bennünket elhallgatni, de megkerülni sem!

Ettől függetlenül elbizakodni nem lehet, mert sok feladat vár még ránk, ami a sikerhez vezet. Ezért aki ebben velünk akar tartani, és „nem marad otthon”, mert a feladatokban szeretne résztvenni, az CSATLAKOZZON ITT!

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!