A végtagok állandó kihűlése figyelmeztet, hogy gond van a vér áramlásával. Javíts rajta!

A gyenge vérkeringés sok problémát okozhat, például növeli a cukorbetegség, az érelmeszesedés, vagy a vérrög-képződés esélyét is. A végtagok állandó kihűlése erre figyelmeztet.

Egy sor dolgot tehetsz ellene:

Mindennek az alapja a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása. Ez min. 8 pohárnyit jelent a nap folyamán egyenletesen elosztva. Serkenti a vérkeringést, javítja a vér oxigénkoncentrációját. Hidratálja a sejteket, így ellenállóbbá teszi a szervezetet.

Ginko Biloba - Ez a gyógynövény amellett, hogy javítja a memóriát, még a vérkeringésre is csodás hatással van.

Cayenne bors - A kapszaicinben gazdag Cayenne bors serkenti és erősíti a szívműködést, beindítja a vérkeringést a hajszálerekben is. Megszünteti a vérrögöket, a fejfájást, és a hideg kéz- és lábszindrómát.

Fokhagyma - Ez az egyik legerősebb természetes antibiotikum, és a legnagyszerűbb értisztító is, hiszen minden lerakódástól megszabadítja a vérereket.

Illóolajok - A gyömbér, a kakukkfű és a rozmaring illóolajok beindítják a vérkeringést, így a szervezet felpezsdül, bemelegszik, így megszűnik a hideg láb- és kéz szindróma.

Halolaj - Az Omega 3 zsírsavakban gazdag halolaj hatására is a hajszálerek megtelnek vérrel.

Gyömbér tea - Ha rendszeresen fogyasztasz gyömbérteát, nem lesz gond a vérkeringéseddel! 

Van egy nagyon egyszerű tornagyakorlat, ami a lábujjhegyre állás, és a sarok leejtésén alapszik. A gyakorlat egy szovjet mérnöknek, Alexander Mikulinnak köszönhető. 50 éves korában súlyos szívproblémát diagnosztizáltak nála, és majdnem minden mozgástól, fizikai munkától eltiltották az orvosai. Az ő nevéhez kötődik a vibrogimnasztika feltalálása, amelynek mindennapos gyakorlásával évtizedekkel is meghosszabbíthatjuk az életünket. Kevesen tudják, hogy ezt az ősrégi csikung gyakorlatokból állította össze.

Alexandernek akkor csak pár évet jósoltak az orvosai, de elhatározta, hogy megmenti az életét. Tanulmányozta az emberi test működését és arra jött rá, hogy minden probléma gyökere kapcsolódik a nagy vénákhoz (megfelelő vérkeringés), hisz a vér az, ami nemcsak a táplálékot juttatja el a szervekhez és sejtekhez, de a méreganyagokat is ez szállítja el a kiválasztó szervekhez, hogy kiürüljenek a szervezetünkből és ne tegyék tönkre a testünket.

Álljunk vállszéles terpeszbe, térdeink legyenek egy kicsit rogyasztva és a lábfejeink párhuzamosan egymással előre néznek. Emelkedjünk fel lábujjhegyre, körülbelül 5 centire a talajtól, majd 'essünk' vissza a talajra. Amikor 'lezuhanunk' és a sarok földet ér, a vér megfordul és elindul a szív felé, ezzel segítjük a test méregtelenítési folyamatát. Ugyanakkor a mirigyrendszert is aktiváljuk és a veséinket is 'felrázzuk' - azaz aktívabb működésre késztetjük, hogy kiválassza a méreganyagokat és azok kiürüljenek a szervezetünkből. Körülbelül 30 másodpercig csináljuk a gyakorlatot, utána felfrissülten folytathatjuk a napi tevékenységünket.

Iktassuk be naponta többször ezt a csodálatos gyakorlatot, főként azok, akik ülő munkát végeznek, aminek következtében a vér pang az erekben, nem áramlik visszafelé megfelelően, így a méreganyagok felhalmozódnak a testben, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!