Kicsoda valójában Kína és Bill Gates üdvöskéje?

Tedros Adhanom Ghebreyesus az Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp származású főigazgatója

 az első olyan vezető, aki nem rendelkezik orvosi diplomával. 

Mindezek ellenére 2005 és 2010 között Etiópia egészségügyi minisztere volt.

Dr. Tedros a Tigray Népi Felszabadítási Front (Tigray People’s Liberation Front TPLF) tagja, harmadik legfontosabb vezetője. A TPLF-et már az 1990-es években

az amerikai kormány terrorista szervezetként tartotta nyilván.

Global Terror Database továbbra is ilyen szervezetként jegyzi, mivel a vidéki területeken rendszeresen fegyveres merényletekkel tartja rettegésben az etnikai kisebbséget. Amhara régióban a születési arányszámok sokkal alacsonyabbak a más régiókban tapasztaltaknál. Az etióp parlament egyik ülésén megjegyezték, hogy a népszámlálás szerint mintegy 2 millió amhara 'eltűnt'. A Humans Rights Watch 2010-ben jelentést írt arról, hogy a helyi amhara falusiaktól élelmiszer és műtrágya formájában nyújtott segélyeket megtagadják az ellenzékhez való kötődésük miatt.


Az akkor még Tedros Adhanom által vezetett Egészségügyi Minisztérium dolgozói

megtagadták számos etnikumtól a sürgősségi egészségügyi ellátást.

Tedros Adhanom a 2007-ben a térségben kitört kolerajárvány során amikor az elérte Etiópiát, egyszerűen átnevezte a járványt, és akut vizes hasmenésnek (AWD) nevezte el. Nyomást gyakoroltak a nemzetközi szervezetekre, hogy ne nevezzék kolerának.


2012-ben 'hasznos' munkája elismeréseként kinevezték külügyminiszternek, amely tisztséget 2016-ig töltötte be.

Kinevezését követően az országban lecsaptak az újságírókra és a kormány ellenfeleire,

valamint megpróbálták elérni azt, hogy Jemen adja ki a hozzájuk menekülteket. Ezeket a tárgyalásokat Tedros vezette. Ennek során elérte, hogy Andy Tsege brit állampolgárt is kiadták, akit a szanaai repülőtéren tartóztattak le, és Etiópiában kétszer is halálra ítélték. A brit kormány közbenjárására végül elengedték. Tedros a brit kormány érdeklődésére azt felelte, Tsege-vel 'nagyon jól bánnak. Még laptopja is van, hallottál már valaha olyan politikai fogolyról, akinek laptopja van?'. Andy Tsege persze az Egyesült Királyságba való visszatérése után némileg más történetet mesélt arról, hogy

több tucat más fogollyal együtt napokon át kínozták, megerőszakolták és megverték.

2016-ban egy kulturális ünnepségen tömeges tüntetések törtek ki. A rendőrség először könnygázzal, majd később tömeges lövöldözéssel válaszolt. Az erőszak és tömegoszlatás során a Human Rights Watch szerint mintegy 500 ember vesztette életét. A kormány ezután szükségállapotot rendelt el, becslések szerint 70 000 embert tartóztatott le.

Az etióp hadsereg főnöke Birhanu Jula tábornok szerint 

Tedros Adhanom Ghebreyesus egy bűnöző, aki nem tudni miért áll még mindig az Egészségügyi Világszervezet élén. 

Ismeretei szerint a WHO vezetője megpróbált fegyvert és támogatást szerezni a TPLF-nek. Többek között ezért is Etiópia állam hivatalos állásfoglalása is az lett, hogy nem támogatja Tedros Adhanom Ghebreyesus újraválasztását 2022-ben a WHO főigazgatói tisztére.


A WHO vezetésére történt kivenezését követően Robert Mugabét - aki szerencsére már halott - jelölte a WHO jószolgálati nagykövetének, egy olyan embert, aki az 1980-as években 20 000 ember meggyilkolását rendelte el Zimbabwében.

Tedros már etiópiai politikai karrierje során ó kapcsolatot épített ki a kínai kormánnyal, odavan a szociális kreditrendszerért, a média irányításáért és propagandáért.

A WHO két legnagyobb anyagi támogatója a Kínai Kommunista Párt és Bill Gates.

Ahogy John Martin már 2 évvel ezelőtt felvetette, 'bíróság elé kell állítani Tedros Adhanom Ghebreyesust emberiség elleni bűncselekmények vádjával.'

Forrás: Angelika Mihalik

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!