Avagy jó pénzért megéri a bolhából elefántot csinálni...

Sokat beszéltünk már a média aljasságáról, hogyan ver minket át, és teszi tönkre az ország és az emberek életét. Most az éppen az aktuális „második hullám” nevű hisztériakeltés kapcsán műveli ezt, amit egy leleplező példával szemléltetek.
A Normális Életet Akarunk csoporthoz egy Kínában élő hölgy is csatlakozott a minap, aki a következő rövid, de annál lényegesebb bejegyzést tette közzé, látva a magyar helyzetet és híreket:

Halihó, én Kínában élek és itt éltem meg ezt a vírushelyzetet is. Nálunk a hírekkel ellentétben, semmiféle második hullámról szó sincs és nem is volt...

UGYE MILYEN ÉRDEKES?

Miközben idehaza az előző nap nyomták mindenhol éppen ennek az ellenkezőjéről szóló szokásos ijesztgetős rizsát, mert ne hogy már ne féljenek az emberek, a végén még azt gondolják majd, hogy kamu volt ez az egész vírus-hisztéria.
Az egyik legnagyobb rém- és álhír terjesztő portálon ezzel a címmel nyomultak:
Kínában második hullám fenyeget, megugrott az új esetszám
https://index.hu/kulfold/2020/06/14/kinaban_masodik_hullam_fenyeget_megugrott_az_uj_esetszam

Csak néhány gondolat ebből a szánalmasan hatásvadász irományból:
Kínában az elmúlt napon 57 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ami a legmagasabb szám április 13-a óta.
Hát igen, a majdnem másfél milliárd(!) lakosú Kínában az 57 fertőzött tényleg annyira borzasztó nagy szám, hogy a több mint 7 ezer kilométerre fekvő Magyarországon a fősodratú médiának erről azonnal szalagcímes vezércikket kellett rittyenteni… 

De a legjobb poén most jön: A fertőzés legfrissebb kínai gyanúsítottja a korábbi denevérek és tobzoskák után ezúttal egy lazacos vágódeszka.” És ez egy magát komolynak gondoló, állítólag a legolvasottabb hírportál!?

Ki az, aki ezekre kíváncsi még?

Ezután tényleg ne csodálkozzunk azon - mivel sokan ilyen átverős és kattintás-vadász helyekről szerzik az információkat -, hogy még mindig vannak olyan emberek, aki szerint „halálos koronavírus járvány” tombolt hazánkban, sőt, még most is tart, és csak ezután jön a java második hullám fedőnéven!
Az ilyen portálok miért nem szégyellik magukat és miért nem húznak már el …?

Áááá, dehogy! Inkább rátesz még egy lapáttal:Az újonnan diagnosztizált esetekből 38-an helyben kapták el a vírus okozta Covid-19 betegséget, ezen belül 36-an Pekingben.
Most, sírjunk vagy nevessünk? De tényleg, vagy ennyire hülyére vesznek mindenkit, hogy a majdnem 22 millió lakosú Pekinggel kapcsolatosan az a 36 ember itt nálunk, 7 ezer kilométerre egy ekkora blőd és idióta vezércikket érdemel?! Tényleg ennyire lenézik az olvasókat és a magyar embert?

És figyeljék csak ezt a ravasz médiafogást, ahogy szokás szerint a semmiből próbálnak óriást csinálni:A napi fertőzésszám a kínai fővárosban még soha nem volt ilyen magas, amióta a hatóságok közzéteszik a járványadatokat.
Ilyen az, amikor a nullához képest az 1 nem 1-gyel több, hanem végtelenszer nagyobb - hiszen mindkét állítás igaz, de mégis másként hat az emberre!

Végül az ilyen kamuportálokra jellemző „tudományos” megállapításukkal zárom ezt az elemzést, okulásul azoknak, aki még komolyan veszi őket: „A közeli piac egyik vágódeszkájára vezették vissza a fertőzést.
NO COMMENT…

Nem is az a legborzasztóbb, hogy ilyen romboló, nyíltan „emberiség ellenes” portálok létezhetnek, még csak az sem, hogy ehhez hasonló tartalmakkal teljesen elbutítják az embereket, hanem az, ami a napnál is világosabb, és ideje lenne már rájönni mindenkinek: Ha Kínában ez nem hír, hiszen szót sem érdemel, vajon mire jó az, hogy nálunk ezek a vezető hírek, és az ilyen „szeméttel fertőznek”?

Miért van az, hogy más országokról is csak ezek a rémhírterjesztők írnak mindenféle sületlenségeket, miközben az ott élő honfitársaink csodálkozva néznek, hogy Magyarországon mik jelennek meg?

Sajnos ez az igazi veszélyforrás, nem a koronavírus!

Mi értelme lenne ennek is például, ha nem a téma és a rettegés életben tartása: A kínai illetékesek 9 új tünetmentes esetről is beszámoltak, halálesetet pedig egyet sem jelentettek.
Tulajdonképpen semmiről sem szól az egész, de mondhatjuk úgy is, hogy a SEMMI-ről szól - mert a kettő nem ugyanaz, viszont mindegyik igaz. Mivel a nagy többség nem olvas el ilyen cikkeket, viszont a Facebooknak „köszönhetően” a hatásvadász főcímet és az ehhez járó „nagyon fontos” rettenetes címlapképet látja, vajon mire fog gondolni ezután? Mit okoz az ilyen félretájékozottság, és mit szuggerál a látvány?

Nem nehéz kitalálni: A RETTEGÉST és a hitet a halálos vírus-járványban…

ÖSSZEFOGLALVA ezeket mindenki okulására, a kattintás-vadász média a haszonszerzés és a politikai manipuláció miatt nem csak becsapja az embereket, de a durvábbnál durvább cikkeivel még hülyének is nézi, és folyamatosan az teszteli, hogy mit hisznek el, és meddig lehet még elmenni ezzel!
Ettől függetlenül én nagyon bízom a normális emberek józan ítélőképességében, hogy ilyen helyekre a nevetséges tartalmak miatt legfeljebb szórakozni járnak…

Sokkal jobb több irányból  tájékozódni, ami manapság egyre könnyebb a sok lehetőség miatt, mint elhinni egyből a hülyeségeket, csak azért, mert egy hitelesnek tűnő helyen látják. Ilyenek már egyébként sincsenek, hiszen épp a legnagyobbak azok, akik az agymosás és a bevételszerzés érdekében bármit - vagy a divatos szólással élve MINDENT IS megtesznek…

Ezért járjunk mindig nyitott szemmel, és NE A RÉMHÍREKNEK, HANEM A VALÓSÁGNAK ÉS A SAJÁT SZEMÜNKNEK HIGGYÜNK!

Aki pedig nem csak elhiszi a dolgokat, hanem gondolkodik is rajtuk, azt SZERETETTEL VÁRJUK a Normális élethez ragaszkodók táborában, ahol gondolkozni és a tapasztalatokat megosztani is lehet. Ez sokkal többet ér és hitelesebb, mint ahogy a médiában bemutatott kínai helyzetről szóló információból is gyorsan kiderült, hogy ott sincs semmi baj: https://www.facebook.com/groups/Normalis.Eletet.Akarunk

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!