Döbbenetes dolgokat árult el Zacher Gábor!

A magyar felnőttek 54 százaléka elhízott, a középkorú férfiak körében 71 százalék ez az arány. A lakosság több mint kétharmada pedig tíz percet sem sportol naponta – festette le a szomorú képet Zacher Gábor.

A médiából jól ismert toxikológus elmondta, hogy a vezető halálozási okok olyan betegségek, amelyek megfelelő táplálkozással megelőzhetők vagy súlyosságuk enyhíthetők. Ezek a szívinfarktus, a stroke és a daganatos megbetegedések. Az elhízás pedig leginkább az alacsony iskolázottságú embereket veszélyezteti, ugyanis a népességben köztük fordul elő a legnagyobb arányban.

'Magyarország egészségi állapota azon a szinten áll, ahol a magyar futball' - fogalmazta meg tömören az őszinte véleményét.

Az Auchan is észrevette ezt, ami újító társadalmi felelősségvállalással mutat példát. Mától indította útjára az úgynevezett „Az élet kék” kezdeményezését. Ennek keretében az áruházlánc kék cédulával jelöli meg azokat az áruit, amelyek megfelelnek egy szakértőcsapat szigorú követelményrendszerének. A szakértőcsapat, amelyben Zacher is részt vesz, eddig 1050 terméket vizsgált meg. A csapat a termék árucímkéje szerint kategorizálja őket. Például az alkoholok, valamint a pálmaolajat vagy transzzsírokat, illetve mesterséges színezékeket tartalmazó termékek biztosan nem kapják meg a kék jelzést.

Az Auchan úgy tervezi, hogy az év végéig folyamatosan vizsgálják az újabb és újabb termékeket, így decemberre már kétezer élelmiszert vizsgálnak át. Jövőre pedig más, nem élelmiszer, jellegű termékeknél is bevezetnék a kék cédula használatát. Ilyenek lesznek majd az elektronikus eszközök, a pelenkák és az írószerek is - írja a hvg.hu.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!