A bélflóra egészségének fenntartására a probiotikumok a legalkalmasabbak.

Annak fontosságát, hogy a bélflóra egészségét probiotikumokkal állandósítsuk, egyre több egészségügyi szakember ismeri fel. Ma már ugyanis lehetséges a jótékony flóra kiegészítése, újratelepítése probiotikumokkal, amelyek gátolják a kórokozók túlzott elszaporodását, stimulálják az immunrendszert és anyagcsere-termékeik kifejezetten hasznosak számunkra. Azonban zavarbaejtően sok készítmény hirdeti magáról azt, hogy probiotikum. Akkor hát mi alapján válasszunk?

A megfelelő készítmény kiválasztásához az alábbi szemponokat javasoljuk:

  1. A bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni, ezért válasszunk minél több törzset tartalmazó készítményt.
  2. A humán eredetű törzsek képesek tartósan megtelepedni az emberi bélrendszerben; a hatásuk is tartós. Bár növényben, állatban izolált ártalmatlan baktériumokat is forgalmaznak, válasszunk az elvesztett természetes humán flóra szereplőit tartalmazó készítményt.
  3. Tartalmazzon élő baktériumokat!
  4. A baktériumoknak élve kell a vastagbélbe jutniuk, azaz túl kell élni a gyomorsavas fürdőt. Más szavakkal: savvédettnek kell lennie.
  5. A jótékony baktériumok szaporodását prebiotikum elősegíti, tehát tartalmazzon frukto-oligoszacharidákat vagy inulint!
  6. A készítmény csíraszámának adagonként el kell érnie a 100 milliót; ha a baktériumok elszaporodásához kedvezőek a körülmények, számuk félóránként megkettőződik.
  7. A csecsemőknek és a kisgyermekeknek más összetételű készítményre van szükségük, mint a felnőtteknek.
  8. A doboz ára helyett nézzük meg a napi költséget! Ha a baktériumok képesek megtelepedni, hatásuk elhúzódó, tartós; pótlásukról nem kell minden nap gondoskodni! Ha az egyensúly fenntartásához elegendő hetente 1-2 adag, akkor egy doboz sokáig kitart, és az egy napra jutó költség kedvezőbb.

A patikákban kapható készítményeket érdemes a fenti szempontok alapján megvizsgálni!

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!