Szeptember 23-án első versenyével jelentkezik a Spartan Legion.

Megkérdeztük a főszervezőt, Tóth Barnát néhány dologról a versennyel kapcsolatban.

Mesélnél pár szóban magadról?

A mozgás az egész életemet végigkísérte. Gyermekkoromat falun töltöttem és a természethez a mászáshoz való kötődésem már ekkor kialakult. A főiskola választásomkor a gazdasági és a testnevelési irányt szerettem volna követni ezért Szombathelyre mentem, ahol matematika-testnevelés szakon lettem hallgató, időközben rengeteg sportágat megismertem és próbáltam ki ezen idő alatt.

1998 februárjában jelentkeztem a francia idegenlégióba és a történetem valójában innen kezdődik…
Voltam Afrikában (Csádban), Szarajevóban, Koszovóban, és Dél-Amerikában. Egy dolgot nagyon szerettem az akadálypályákat. Az utóbbi küldetéskor még jobban megerősödött bennem az elhatározás, hogy akadálypálya építéssel szeretnék foglalkozni. A Légióban a pszichikai és a testi állóképességedet akarják megtörni. Ha ezen megfelelsz, akkor az egy életre beléd rögződik és erős leszel. Fejben dőlnek el a dolgok, ezt itt megtanultam. A légiósok azért élnek meg a jég hátán is, mert nem a felszereltségük számít, hanem a fizikális és mentális képességeik.

Légióskodásom utolsó időszakában elég sok kalandparkot láttam és érdekes módon a megvalósításhoz adtak információkat és valójában innen indult el, hogy Magyarország legnagyobb kalandparkját építem meg. 2006 óta, miután megnyitottam a csillebérci kalandparkot egyre több akadályverseny talált meg. Folyamatosan bővült a kalandparkunk és az évek során 1200 akadályt építettünk Európa szerte.Szlogenünk: Akadályokban nem ismerünk lehetetlent!

Kategóriák:

 1. 8 km-es egyéni táv: kezdőknek, 40-50 perc alatt teljesíthető – (12.090 Ft)
 2. 16 km-es egyéni táv: tapasztalt futóknak komoly szintemelkedéssel – (15.190 Ft)
3. Csapatverseny: cégeknek csapatépítéshez, baráti társaságoknak, maximum 8 fő – (61.690 Ft/8 fő)
4. Gyermekfutam: több korcsoportban – (4.650 Ft)

A 8 km-es versenyt kifejezetten a kezdőknek, első versenyeseknek ajánljuk vagy azoknak, akik egy gyors sprintet szeretnénk, akár 40 perc alatt lefutni. A 16 km már embert próbálóbb távot, szintkülönbséget és akadályokat rejt magában, kifejezetten edzett, felkészült versenyzőknek ajánljuk.

„ Az igazi álmoknak az akadályok adnak erőt. Máskülönben nem változnak tervekké, hanem csak álmok maradnak. Éppen ez a különbség az álom meg a terv közt. (...) Az álmainkat nem készen kapjuk, lassanként bontakoznak ki, talán végül másként is alakulnak, mint ahogyan megálmodtuk őket...”           (Alessandro D`Avenia)

 

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!