Új könyv a nemi problémák, a meddőség és a modernizációs betegségek lehetséges okairól.

1000 hormonhatású vegyi anyag, amiből legalább 100 mindenkinek a szervezetében megtalálható: nemcsak az E-számok, élelmiszer adalékok és csomagolóanyagok, műanyagok és növényvédő szerek, de az ipari alapanyagok és szennyeződések, égéstermékek, ruházat, bútorok, otthonok, építőipari anyagok, házi por és szmog legfontosabb, az emberek többsége számára jórészt eddig ismeretlen káros összetevői is bemutatásra kerülnek.

A könyv döbbenetes tárháza a lassú és folyamatos mérgezéseknek olyan vegyszerekkel, melyekből egész életben elég egy kanálnyi vagy kevesebb, és már hatnak is az emberi szervezetre! Ezeket, a szervezetbe jutási módjaikat és hatásaikat mutatja be alapos részletességgel és hatalmas tudományos háttérrel. Mindezek közt a nemi hormonrendszerre ható anyagok különös kapcsolataira is fény derül, melyek hatással lehetnek a szerelemre és egyéb emberi érzésekre, viselkedésre. Részletesen tárgyalja a szerelem hormonjait, valamint a nemiség kialakulását, annak genetikai, kromoszómális és hormonális hátterét.

Az orvos-közgazdász szerző a világunkban zajló, sokak által vitatott, és számtalan módon értelmezett változások hátterét kutatja. A közel 10 éves kutatómunka eredményeként tudományos alapon, de közérthető nyelven mutatja be a világban előforduló nemi problémák, a meddőség és a modernizációs betegségek hátterét és lehetséges kémiai okait. 

A könyv bátran ajánlható mindenkinek, akinek fontos a saját egészsége, gyermekeinek, unokáinak a jövője, a környezet védelme. Azoknak is, akik csupán a szerelem kémiájára és a nemiség, a nemi fejlődés genetikai, hormonális és biokémiai hátterére kíváncsiak. A könyv szakemberek számára is számos olyan információt és gondolatot tartalmaz, amelyek ilyen összefüggésben és részletességgel máshol nem találhatók meg. Az endokrin diszruptorok ismerete az egészségügyben is egyre fontosabb lesz. Valószínűleg az onkológia és a szülészet-nőgyógyászat lesz az első, ahol ezeket mérni fogják, hisz a nőgyógyászati daganatok hormonterápiáinak hatékonyságát, vagy a mesterséges megtermékenyítés eredményességét is befolyásolhatják. Ráadásul számos műanyag beépítése, használata a fogtömésektől a protézisekig és infúziós szerelékekig az orvos javaslatára és döntése alapján történik. A könyv irodalomjegyzéke közel 1000 orvosi cikket és tanulmányt, 500 egyéb hírt, cikket, valamint számos orvosi, állami és alapítványi weboldalra történő hivatkozást tartalmaz.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!