Mindenki imádni fogja!

Ha egyszer kipróbálod, mindig házilag fogod készíteni!

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 30 g élesztő
  • 150 ml víz
  • 100 ml olívaolaj
  • 7 g só
  • 1 teáskanál cukor

Futtassuk fel az élesztőt a langyos cukros vízben. Öntsük a lisztre az olajjal együtt, és dagasszuk be a tésztát. Meleg helyen hagyjuk kelni egy órán át. Ha megkelt, akkor 8-9 gömbölyű egyforma részt alakítunk belőle. A munkafelületet lisztezzük be, majd nyújtsuk ki őket egymás után. 4 darabot helyezzünk rá a sütőlapra, és süssük ki őket. Ha kisütöttük, akkor vágjunk le egy keskeny csíkot a tészták tetejéből, és meg fogjuk látni, hogy egy nagy üreg van a lepényünk belsejébe. Ide kerülhet a gyros hús, a zöldségek, öntetetek - ízlés szerint!

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!