Tele van értékes anyagokkal, és megsütve az íze is olyan, mint a húsé...

A dietetikusok véleménye szerint a Jackfruit lesz 2017 sztárja! Tele van értékes anyagokkal, és könnyedén helyettesítheti a húst, hisz megsütve olyan az íze.
A Jackfruit, más néven a Jákafa Délkelet Ázsiából ered, és a legnagyobb fán termő gyümölcs.

Ez a gyümölcs fogyasztható nyersen, főve és sütve is. A gyümölcsben lévő maguk táplálóak, vasat, káliumot, kalciumot, fehérjét és cellulózt is tartalmaznak, míg a húsában sok a C vitamin. Ezért nevezik “csoda gyümölcsnek”.

Nyersen fogyasztva az íze olyan mint az ananászé és a körtéé. Sütve azt hiszed, hogy húst eszel és az állaga is olyan, mint a disznósülté. Húspótlónak használják ez kerül a tacóba és más ételekbe is. Ázsiában chips-et, üdítőt, mártást, fagylaltot és sültet készítenek belőle.

A Jackfruit egyre népszerűbb gyümölcs és egyre többen akarják kipróbálni, hogy milyen is elkészítve. Egy gyümölcs legalább 4,5 kg, de a legnagyobbak akár 45 kg is lehet.
A fák amelyeken teremnek óriásiak, 15 méter magasra is megnőnek. Nagyjából 150 gyümölcs terem rajtuk minden évben. Thaiföldön, Malajziában és Bangladesben is terem ez a gyümölcs. Egy biztos: gigantikus látvány, amikor garmadával csüng a megtermett fa törzsén. A betakarítással sietni kell, nemcsak az emberek fogyasztják előszeretettel, hanem az erdőkben élő majmok kedvenc csemegéje is.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!