Ha eddig meghámoztad, nagyon rosszul tetted!

Az almát nem véletlenül hívják a gyümölcsök királynőjének. Magas vitamintartalma mellett kiemelkedő forrása a szervezetünk számára nélkülözhetetlen nyomelemeknek is. Sőt van még egy különleges hatással bíró összetevője is: ez a pektin.

Furcsán hangzik, de a szára kivételével az alma minden részét fogyasszuk el, beleértve a magházat és a magokat is. Ez utóbbiakat alaposan rágjuk szét, különben áldásos hatásukat nem élvezhetjük. A héjban és a magokban található pektin amellett, hogy az emésztés segítője, a vér koleszterinszintjét is csökkentheti. A bélcsatornában a pektin az elfogyasztott koleszterint ott tartja mindaddig, amíg az ki nem ürül.



Az alma hasmenésre és székrekedésre is kiváló. Salakképző anyaga miatt a székrekedést oldja, míg a pektin védőréteget képez a bélfalon, és ezzel enyhíti a hasmenést. A pektin emellett megköti a rákkeltő anyagokat a vastagbélben, és ezzel gátolja a bélrák kialakulását is.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!