A dió olyan tápanyagokat, vitaminokat, nyomelemeket tartalmaz, amire mindenkinek szüksége van.

A dió olyan tápanyagokat, vitaminokat, nyomelemeket tartalmaz, amelyre nagy szüksége van az emberi szervezetnek, főként ősz tájékán, amikor érdemes felkészíteni, megedzeni immunrendszerünket, hogy a hideg hónapokban jobban állja majd a vírusok, baktériumok offenzíváját.

Akik fogyókúráznak, azok módjával szabad fogyasszák a diót, mert kalóriában igencsak gazdag, több van benne, mint a húsban, viszont a szervezet könnyebben képes megemészteni. Az is jó, hogy a dióban lévő zsírok telítetlenek, így hozzájárulnak a káros koleszterinszint csökkenéséhez.

Diókúra

Naponta 10 darab dióbélt kell megenni, négy héten keresztül. Ha pár órára forrásban lévő vízbe beáztatjuk a dióbelet, és meghámozzuk, úgy még egészségesebb. Ha elfogyasztottuk a 10 dióbelet, utána igyunk meg 1 pohár természetes gyümölcslevet, amelyet lehetőleg mi magunk készítsünk. Akár össze is turmixolhatjuk a dióbeleket a gyümölcslével.

Ennek hatására javul a szívműködésünk, az antioxidánsok védik a keringési rendszert, mivel szabályozzák a koleszterinszintet, ezáltal a vérnyomást is, és újból rugalmassá teszi a vérereket is. Ez E-vitamin tartalmának köszönhetően csökken a szívroham és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata, a bőr meg szebb lesz tőle. A diabéteszesek számára a dió remek húspótló.

  • A dió kitűnő rostforrás, ezért remekül hat a bélműködésre. Az aktív hatóanyagoknak köszönhetően javítva a vérkeringést és ezáltal az agyműködést is, így idősebb korban is megőrizhetjük a szellemi frissességünket és memóriánkat.
  • A dió remek jódforrás, ami a pajzsmirigyek optimális működésében játszik fontos szerepet.
  • A férfiak nemzőképességén is javít a dió.  A gazdag fehérjetartalma pedig a csontokat, az izmokat, és a sejteket erősíti, védi, ezáltal megelőzve a csontritkulást.

Mivel sok benne az A-vitamin, ezért segít a daganatok kialakulását megelőzni, a polifenolok, antioxidánsok pedig kifejezetten a mellráktól védik a nőket. A folsav pedig azokon segít, akik kezdeti vérszegénységben szenvednek, így megakadályozhatják a kór kialakulását, ha egy hónapig napi 10 diót fogyasztanak el. Forrás

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!