Ez az ősi orvosság állítólag csak a halált nem gyógyítja...

'A feketekömény minden kórt meggyógyít – csak a halált nem.”
Ezek voltak Mohammed prófétának a növényt dicsérő szavai, és az iszlám világban a feketekömény nagyon kedvelt is lett. A természetgyógyászat egyik fontos növénye, és a belőle préselt olajat pikkelysömör, allergia, neurodermitisz esetén, immunhiányok szabályozására, kemoterápia mellé, és a magas vérnyomás ellen is használják.
Az eredeti feketekömény a boglárkák családjába tartozik, és Nyugat-Ázsiában honos. Irakon és Törökországon kívül ez az egynyári növény Dél-Európában és Indiában is elterjedt.

A feketekömény olaját a növény termésében található mélyfekete magokból nyerik. Ez a természetes olaj szinte ékszer az olajok között, mert rendkívül gazdag a többszörösen telítetlen zsírsavakban, a vitaminokban, az életfontosságú aminosavakban és ásványi anyagokban.

A feketekömény (Nigella Sativa)  olajának felhasználása és hatása

Tanulmányok százai léteznek, amik a feketeköménnyel foglalkoznak. Minden vizsgálat azt erősítette meg, amit az előázsiai és észak-afrikai kultúrák már évezredek óta tudtak róla, hogy a rendkívül hatékony és mindent gyógyító növény.
A feketekömény olaja gomba és baktérium ellenes tulajdonságokat mutat. Az allergiás- és a gyulladásos folyamatok ellen is hat az emberi szervezetben, sőt még vérnyomás csökkentő hatása is van.

Amerikai kutatók nemrég adtak hírt a feketekömény daganatellenes hatásáról. Kimutatták, hogy az immunreakciók gátlásával a különböző krónikus megbetegedések (a szénanáthától a pattanásokon át a rákig), okait is gátolták.
A feketekömény olaj bőrbetegségekre is gyógyhatású szer. Külsőleg és belsőleg is alkalmazzák. Kozmetikailag a feketekömény olaja tisztító és sejtmegújulást elősegítő hatású, de kiváló nedvesítő is egyben. A tisztátalan bőrt is ápolja, gyulladásgátló és baktérium ellenes hatása a gyulladt helyeket gyorsabban begyógyítja.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!