Az orvosszakértő sürgeti az irányváltást a COVID-19 járvány kapcsán

A hamburgi Klaus Püschel professzor patológusként már megvizsgált számos állítólagos koronavírus áldozatot. Következtetése: a Covid-19 'viszonylag ártalmatlan, vírusos betegség'. Ezért felhívja Angela Merkel kancellárt, hogy nyisson új fázist a járvány elleni küzdelemben. 

A Hamburgi Igazságügyi Orvostani Intézet csapata vizsgálja a koronavírus áldozatokat Hamburgban: Vezetőjük Dr. Püschel  Angela Merkel kancellárhoz fordult, hogy nyissa meg újra Németországot. 'Eljött a megfelelő pillanat' - mondja a professzor a Hamburger Abendblatt című lapnak adott nyilatkozatában. 'A virológusok korszaka véget ért. Most meg kellene kérdeznünk másoktól, hogy mi a helyes intézkedés a koronavírus krízisben, például az intenzív gyógyászatban.'

Prof. Dr. Klaus Püschel (Foto: picture alliance / Christian Cha)

Vizsgálataik szerint a Covid-19 'viszonylag ártalmatlan vírusos betegség'. A németeknek meg kell tanulniuk újra karantén nélkül élni. Az általa megvizsgált halálesetek mindegyikében olyan súlyos korábbi betegségek játszottak közre, hogy 'még ha ez drámainak is tűnik, sajnos mindnyájan meghaltak volna az év folyamán' - mondta Dr. Püschel.
Egy hete az ntv-vel készített interjúban azt mondta, hogy  'a hamburgi esetek kapcsán el lehet mondani, hogy eddig csak olyan emberek hunytak el koronavírussal a szervezetükben, akik általában kettő vagy több korábbi krónikus betegségben is szenvedtek, és átlagos életkoruk jóval meghaladta a 70 évet.'

'A számok semmiképp nem igazolják a félelmet'
Prof. Dr. Michael Schulte-Markwort, a gyermek- és serdülőkori pszichiáter egyező véleményen van Püschel professzorral. Azt nyilatkozta a Hamburger Abendblatt-nak, hogy az általunk ismert számok egyike sem igazolja azt a félelmet, amely a COVID-19 járványt körülveszi Németországban. Úgy érzi, hogy a félelem fokozatosan függetlenítette magát, és a vírussal kapcsolatos jó híreket már nem veszik észre az emberek, és ez egy nagyon rossz irány!

Forrás: ntv.de, chr / vmi / dpa

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!