A népszerű filmsorozat legújabb része 2018. február 15-én kerül a mozikba.

Herendi Gábor, Oroszlán Szonja, Szabó Győző, Márton Balázs, Ónodi Eszter, Hujber Ferenc a Keleti pályaudvaron a Valami Amerika 3 forgatásán (Fotó: Kallos Bea / MTI)

'Nagyon flottul ment a forgatás, nem volt semmiféle csúszásunk” – fogalmazott Herendi Gábor rendező az MTI-nek. Hozzátette: az egyik legnagyobb kihívásnak a színészegyeztetés bizonyult a júniusban kezdődött, 35 napos forgatás alatt. “Akcióban gazdag film lesz a Valami Amerika harmadik része, egy-egy jelenetben rengetegen szerepelnek, ez a színészeknek sok forgatási nappal járt, miközben a legtöbbjük más filmekben, sorozatokban is dolgozik” – hangsúlyozta. Kiemelte azt is: a régi karakterek mellett több új szereplő is megjelenik majd a vásznon. Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Szervét Tibor, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja, Csuja Imre, Faragó András, Thuróczy Szabolcs és Tompos Kátya mellett a harmadik részben szerepet kapott Pokorny Lia, Stohl András, László Zsolt, Nagy Ervin, Kovács Lehel, Döglégy (Zana Zoltán) és Scherer Péter valamint Benczik András, Gődény György és Skapinyecz Péter is.

 Szabó Győző, Hujber Ferenc, Pindroch Csaba az olvasópróbán / Valami Amerika 3

A történet szerint Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, amelynek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel.

Néhány új arc a forgatásról: Skapinyecz Péter, Benczik András és Gődény György / Valami Amerika 3

Herendi Gábor annyit azért még elárult, hogy ez a nyomozással tarkított történet lesz a legkrimisebb epizód az eddigiek közül. „Az eddigi részekben nem voltak akciójelenetek, most mégis lesznek. A harmadik részben kitágítottuk a határokat, így a műfaja sima vígjáték helyett akcióvígjáték lesz.”

Gondolkodtunk azon, kit hagyhatnánk ki, de rájöttünk, hogy mindenki annyira szerethető, így végül nem írtunk ki senkit a folytatásból. Ennek azonban az ára az, hogy a harmadik részben az új szereplőkkel együtt elképesztő mennyiségű színészt kell mozgatnom. Figyelnem kell arra, hogy mindenki karakterben maradjon, és ne legyenek elnagyoltak a figurák. Lesz egy olyan jelenetünk, ahol a lányokon kívül ott az összes színész. Annyi pörgő, pingpong dialógus van benne, ahol mindenkinek csak egy-egy mondat jut, hogy rendesen fő a fejem, hogyan vegyem fel. Fontos a jó ritmus, a megfelelő nézési irányok... Egy ilyen jelenetnél borzasztóan el lehet menni a sötét erdőbe.”

Hujber Ferenc, Szabó Győző, Pindroch Csaba / Valami Amerika 3 / Fotó: Kallos Bea/ MTI

Bár már 15 év eltelt az első Valami Amerika óta, mindenki a legjobb formáját hozta. Fantasztikus hangulatban zajlott a forgatás, a színészek és az egész stáb nagyon várta már a folytatást, tényleg úgy örültünk egymásnak, mint egy érettségi találkozón” – fűzte hozzá Herendi Gábor, aki elmondta azt is, hogy az új karaktereket játszó színészek is remekül együttműködtek a már eddig összeszokott stábbal.

A rendező a Valami Amerika 3 produceri feladatain Nagy Mónikával és Peták Eleonórával osztozik, a forgatókönyvet együtt jegyzi Divinyi Rékával. A film operatőre Márton Balázs, látványtervezője Horváth Viktória és Nánássy Zsolt, jelmeztervezője Sinkovics Judit, hangmérnöke Major Csaba, vágója Király István, gyártásvezetője Téni Gábor. A film a Magyar Nemzeti Filmalap közel 500 millió forintos támogatásával készül.

Oroszlán Szonja Facebook üzenete a forgatás végeztével: 'Ez a nyári tábor nagyon jóra sikerült! Hiányozni fogtok!'

Néhány érdekesség a Valami Amerika harmadik részéről

  • A film 498 millió forintos állami támogatásból készül, amihez még hozzájön a szponzoroktól kapott összeg.
  • Mivel a második részben a stáblista alatti vicces szponzorszpotokat a nézők és a támogatók is nagyon szerették, ezúttal is ezzel a formával találkozhatunk majd.
  • A második rész táncoktatóját alakító Lucia Brawley nem tér vissza, mert ő időközben felhagyott a színészettel, és Amerikában egy tévéműsor szerkesztőjeként dolgozik.
  • Herendi Gábor szerint az Amerika-imádat annyira alábbhagyott Magyarországon, hogy ha ez a történet ma készülne el, biztosan nem ez lenne a címe.
  • Bár a második rész során öt napot forgattak Amerikában, ezúttal nem térnek vissza.
  • A harmadik részből hiányozni fog Várnaiék törzshelye, az Old Man’s Pub.
  • Pindroch Csaba engedélyt kapott Herendi Gábortól, hogy megcsinálja a Bűnös várost, de azzal a feltétellel, hogy nagyon rossz film legyen, ám Pindroch rájött, hogy könnyebb egy jónak szánt filmet elrontani, mint direkt rossz filmet készíteni, ezért elállt a tervtől – bár csak ideiglenesen, mert a film rengeteg embert érdekelne.
  • A második rész egyik csúcspontja Oroszlán Szonja rúdtánca volt, és a színésznő most sem zárkózik el a hasonló kihívásoktól: „Most lettem negyven, gondoltam, még egy szexi jelenet belefér az életembe.”
    Ennél többet azonban nem árult el nekünk.

Forrás: MTI

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!