Kívül fekete, belül viszont tűzpiros - igazán különleges látvány!

Aki kertészkedik és szereti kipróbálni az új dolgokat, ezt ne hagyja ki. Idén már biztos sok kiskertben tűnik majd fel a fekete paradicsom, hiszen egy csomag magot 100-150 forintért is meg lehet venni, amiben kb. 100 db mag van.

A fekete paradicsom nagyon ízletes, de ellentétben a közönséges paradicsommal, az érési folyamat bármely fázisában már fogyasztható, tehát nem csak akkor, amikor teljesen érett, hanem éretlenül is. Eleinte sötétzöld, és ilyenkor kiválóan lehet szeletelni. Aztán sötétbarnává érik, ilyenkor pedig már édesen zamatos az íze. Salátákba és szendvicsekbe kiváló.

Végül aztán sötétvörös lesz, és ilyenkor a legszaftosabb, legédesebb, ami a megnövekedett fruktóztartalomnak köszönhető. A növény egy sokéves keresztezési folyamat eredményeként született meg, de nem génmódosított!
Ültetése és gondozása megegyezik a sima paradicsommal, vagyis semmiféle különleges kezelést nem igényel. Sikerrel nevelhető balkonládában is.

Több webshopban is elérhető a különleges növény. Nézd meg például EZEN az oldalon, és olyat válassz, ahol nincs postaköltség (free shipping), mert így egy tényleg fillérekből kijön egy-egy mag.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!