A főszerepben Nagy Ervin és Anger Zsolt

Ha a 2015 őszén indult Válótársak megbukott volna, az biztosan újból évekre visszavetette volna a hazai sorozatgyártás lendületét. A Stohl András, Lengyel Tamás és Scherer Péter főszereplésével készült széria azonban egy csapásra sikeres lett és idén nyáron már a harmadik évadát forgatták.
A Válótársak népszerűségén felbuzdulva az RTL Klub alkotói elkészítettek egy teljesen más stílusú, más közönséget megcélzó sorozatot, A mi kis falunkat, amely idén év elején (és az ismétléseivel) képes volt olyan nézettséget elérni, amilyenre már a premier külföldi szériák sem képesek.

Nem csoda, hogy az RTL újabb produkciónak ad zöld utat, és tényleg elkezdi a hazai sorozatgyártást komolyan venni, és az HBO által kitaposott úton előre haladva (az HBO a Terápiát, a Társas játékot és az Aranyéletet is adaptálta, első tisztán hazai fejlesztésük hamarosan forog, ha minden igaz) egy újabb adaptációval készülnek, ha tippelni kellene, 2018 őszére. 

Az RTL következő projektje német eredetire épül, a Der Lehrer címűre, amit 2009-ben futtatott meg az RTL, de a második évadára csak 2013-ben került sor (igaz, azóta rendületlenül készülnek az új részek és már 53-nál tartanak). A főszereplője egy német/tesi szakos tanárember, aki tíz éves kihagyás után tér vissza a pályára, és persze egy olyan iskolába, ahol csupa problémás diák jár, akik szarnak a tanárokra és leginkább lógással töltik a napot. A tanárember megkapja a legkeményebb osztályt, és sajátos módszereivel megváltoztatja a hozzáállásukat. 

A magyar verzió az alapfelállást megtartja, és ah minden igaz, a forgatókönyveket is, de pont úgy, ahogy az összes (jó) adaptáció esetében, magyar viszonyokra ültetik át őket. A főszerepet Nagy Ervinre bízták, aki a szeptemberi VOX magazinban meséltte, hogy egy vadonatúj sorozatot forgat: 'Nagyon jó a színészeknek, hogy a kereskedelmi tévék egy ideje beszálltak a sorozatgyártásba.

Én most a Tanáron dolgozom. Kovács Dani csinálja, aki a Válótársak első részét is rendezte. Szuper jól kijövünk, remek szakember – tud haladni, de művészi intenciói is vannak, a forgatókönyv is rohadt jó, fekszünk a röhögéstől.” A színészek között ott lesz Elek Ferenc és Ötvös András, az igazgatót pedig Anger Zsolt alakítja.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!