A hamburgi orvosszakértő szerint nem állunk háborúban!

Dr. Doktor Klaus Püschel hamburgi igazságügyi orvosszakértő  2020.április 21-én, a Német Közszolgálati Televízió Tagesschau hírműsorának adott interjújában kifejtette, hogy nem állunk háborúban! 

A professzor eddig Hamburgban több, mint száz korona-vírusos elhunytat boncolt Európában szinte egyedüliként, mivel a WHO illetve a német Robert Koch Intézet ajánlására a boncolások elmaradtak az elmúlt hetekben, hónapokban, és nem csak Németországban. 

Dr. Püschl  elmondása szerint az elhunytak ötven és kilencvenkilenc éves kor között voltak, átlagéletkoruk pedig nyolcvan év volt.

Az orvosszakértő továbbra is fenntartja korábbi állítását, miszerint 'egy beteggel sem a koronavírus végzett, mivel az elhunytak, kivétel nélkül mind igen súlyos, krónikus megbetegedésekkel rendelkeztek, amit tényként kell kezelni.'

Erősen kritizálja, hogy mindenki Olaszországra, Spanyolországra és az Egyesült Államokra tekint ahelyett, hogy például Németországot venné górcső alá. Németországban rengeteg szabad ágykapacitással rendelkeznek. Így Hamburgban is hetek óta az ágy-kapacitások hatvan százaléka rendelkezésre áll, és a mai napig nem romlott a helyzet. Nem is látja reálisnak olyan híradásokból ismert képek eljövetelét, hogy teherautókkal kellene a túlzsúfolt kórházakból elszállítani az elhunytakat.

Ő mint, nagy tapasztalatú, igazságügyi orvosszakértő értékelve a helyzetet igen aggályosan tekint arra, amikor egy elnök kijelenti, hogy háborúban állunk, vagy a német kancellár asszony a helyzetet a második világháborúval hasonlítja össze, amivel félelmet keltve egy gyilkos vírus képzetét keltik, mely mindannyiunk életét veszélyezteti. Továbbra is egy tényszerű és tudományos eljárás-módért apellál a járvánnyal kapcsolatosan. Elmondása szerint ezzel a járvánnyal is, mint minden eddigi másikkal is meg tud küzdeni az egészségügy, halálfélelme pedig senkinek nem kell legyen.

Püschl professzor elfogadja a Robert Koch Intézet vezető szerepét a védekezés irányításában, de kéri, hogy 'a halálesetekből tanulva elsősorban próbáljuk meg megérteni a betegséget és annak lefolyását' - majd kihangsúlyozta, hogy - 'az orvostudomány arany-mércéje a betegségben elhunytak vizsgálata, és azok kezelésének visszakövetése a kórlapok alapján, hiszen a halottakból tudunk tanulni az élők számára.' 

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!