NÉZD MEG, HOGY KÜLÖNBÖZTETHETED MEG.

Ha kínai fokhagymát veszel, nagy az esély, hogy növekedésserkentőkkel és rovarirtó szerekkel kezelték!

A kínai fokhagyma a mű- és szerves trágyának, a növényvédő szereknek és egyéb kémiai anyagoknak köszönheti az egészségesebb külsejét. Olyan hajmeresztő hírek is felröppenek már, hogy a fokhagymát kezeletlen szennyvízzel öntözik bizonyos vidékeken.
Hormonokkal és egyéb kémiai anyagokkal akadályozzák meg a csírázást, ezért lesz gyengébb főzés során, ellentétben a magyar társával. A több ezer km-es távolságot a gamma sugárzásnak köszönhetően éli túl, így hónapok után a konyhánkban állva is egészségesnek látszik, amíg a magyar fokhagyma már pár hét alatt megbarnul.

Vásárolj inkább helyi termelőtől a piacon! Fontos különbség, hogy az itthon termő fokhagymának jóval erősebb az íze, nehezebb is egy-egy fej, és rajta van a gyökérzete is.

Az igazi magyar fokhagyma antioxidáns, vérhígító, köhögéscsillapító, afrodiziákum, antibakteriális, gombaellenes, rákmegelőző, gyomor- és bélvédő, vérnyomás-szabályozó, náthától védő és béltisztító is. 

Termeld meg magadnak!

Ősszel kell elduggatni a fokhagymát. Szedd gerezdekre, mert egyesével kell kb. 4-5 cm mélyen a földbe dugni. Tavasszal kihajt és júliusban be is takaríthatod, ahogy elszáradt. A szárak tetején lesz mag is, de az csak a második évben fog teremni.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!