A legegészségesebb és legjobb antioxidáns, ott a helye mindenkinél!

A szárát és a gumóját is hasznosíthatod, ha magad neveled! De ha fokhagymát veszel, akkor vigyázz, hogy ne a Kínából importáltat vedd meg, mert azt nagy valószínűséggel sok egészségtelen dologgal kezelték. Vegyél inkább magyar őstermelőtől.
De a legjobb, ha magad termeszted, mert nem nagy ördöngősség!

Először is szedd gerezdjeire a fokhagymát. A gyökerükkel lefelé pár centi mélyre nyomd be a földbe 1-2 cm mélyre. tartsd nedvesen a földet! Pár nap múlva már megjelennek a zöld hajtások.
Sokan nem tudják, hogy a friss levelek nagyon ízletesek, aromásak, és egészségesek. Ugyanúgy lehet enni és ételekbe tenni, mint az újhagyma szárát, de ha leeszed a szárát, nem fejlődik tovább a gumó!

Ha türelmes vagy, és nem etted meg a leveleket, akkor pár hét múlva szépen kifejlődnek az új fokhagymafejek. Miután a zöld levelek lesárgultak, akkor érdemes kiszedni a földből.

FONTOS: a hazai fokhagyma gerezdjeit hajtasd! Nem baj, ha nagyon pici a gerezd, szépen meg fog az nőni! Ültesd a földbe azokat, amiket a méretük miatt nincs kedved pucolni.

A fokhagymának nagyon magas a B- és C-vitamin tartalma, erős antioxidáns, csökkenti a gyulladásokat, szabályozza a vérnyomást, biztosítja a szív egészségét, csökkenti a koleszterinszintet, és erősíti az immunrendszert is. Nyersen a legegészségesebb!

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!