A New England Patriots nyerte meg az 51. Super Bowlt, az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság 2016-os szezonjának nagydöntőjét, drámai feltámadást követően.

Őrületes végjáték után a New England Patriots 25 pontos hátrányból megnyerte az 51. Super Bowlt. Hosszabbítás után eszméletlen végjátékot követően diadalmaskodtak minden idők legnagyszerűbb irányítójának vezetésével 34-28-ra. Az eddigi 50 döntő során még soha nem került sor hosszabításra. Tom Brady újabb csúcsot is döntött a Super Bowl-ok történetében, 466 passzolt yardja amiből kettő touchdownt ért igazi rekord. Ő az első irányító, aki ötszörös NFL-bajnok, és természetesen ő lett a döntő legértékesebb játékosa is.

  • Rengeteg játék volt a meccsen, amelyre azt mondhatjuk, az volt a kulcs. Bill Belichick mindig azt mondja, sosem tudhatjuk, melyik lesz az a mozzanat, ami eldönti a döntő sorsát. Ezen az estén említhetnék vagy harminc momentumot, s ha bármelyik másként alakul, a végeredmény sem ez lett volna” – nyilatkozta Tom Brady az összecsapás után.
  •  Köszönjük a szurkolóknak az egész szezonos támogatást! Most irány Boston, hazavisszük ezt a „k.b.sz.tt” trófeát.

A 39 esztendős irányító külön kitért Julian Edelman eszméletlen elkapására:

  • Egyszerűen nem tudtam elhinni, amit látok. A valaha volt egyik legfantasztikusabb elkapás Edelmané. Nem tudom, hogy csinálta!

Végeredmény – Super Bowl LI:

New England Patriots – Atlanta Falcons 34-28 (0-0, 3-21, 6-7, 19-0, 6-0)

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!