Annak ellenére, hogy az Európa Tanács állásfogalalása is kizárja ezt!

Már néhány hete zajlik a manipulatív fenyegetőzés arról, hogy a közelgő nyitás során a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előnyt élvezhetnek majd.
Történik mindez annak ellenére, hogy az Európa Tanács 2021. január 27-i állásfoglalása a védőoltásokról kimondta, hogy:

7.3.1 az oltás NEM kötelező, és senkit nem lehet sem politikai, sem társadalmi vagy egyéb módon kényszeríteni arra, hogy beoltassa magát, ha ezt nem akarja megtenni;

7.3.2 senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés az egészségügyi kockázatok miatti be nem oltás következtében, vagy azért, mert nem akarja beoltani magát;

Ehhez képest Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök több ízben kijelentette, hogy

a nemzeti konzultáció kérdéseire kapott válaszok alapján lesznek olyan szolgáltatások, melyeket a védettségi igazolvány megléte esetén lehet majd igénybe venni.

A nemzeti konzultáció kérdéseire adott válaszok alapján ilyen rendelkezéseket nem lehetne hozni, mivel ez nem egy adott kérdésben hozott népszavazás eredménye, ami kötelező érvényű, hanem csupán manipulatív kérdésekre adott irányított válaszhalmaz.

A kérdések:

  1. Azok, akik beoltatják magukat, vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről? (65% támogatja)
  2. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek! Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér! Ön mit gondol? (58% védettségi igazolványhoz kötné a rendezvények látogatását)

Amennyiben járványügyi szempontok alapján történik a diszkrimináció – ami ilyen esetben sem fogadható el -, azt akkor a járványügyi szakemberek bizonyítékokra alapozott állásfoglalása alapján kell meghozni, nem néhány százezer válaszadó nagyobb részének véleményére hagyatkozva, gyáván az emberek állítólagos akarata mögé bújva.

Nézzük a kiváltságokat jelentő igazolványok kiállítási opcióit!

  1. Az első a beoltottak kiváltságos helyzetét stabilizálja. Ebben az esetben a korábbi oltások különbözősége alapján történő osztályozás megszűnik, és mára egyformán biztonságos és hatásos lett az összes vakcina. Tehát mindegy, hogy Pfizer-BionTech, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm vagy Szputnyik, mindegyik tökéletes a magyaroknak!

Ebben az esetben a védettségi igazolvány:

  • ingyenes,
  • automatikusan kiküldött és
  • lejárati idő nélküli.

Egyik vakcina esetében sem áll rendelkezésre egyértelmű információ arra vonatkozóan, hogy meddig lesz hatásos, az igazolványt mégis lejárati idő nélkül bocsájtják ki. Állítólag eddig több mint 2 millió ember kapott már legalább egy oltást.

  1. A másodikat azok kaphatják, akik PCR teszt alapján átestek a fertőzésen, tehát a pozitív teszt után lett egy negatív is. Ebben az esetben egy olyan tesztet vesznek alapul, amire tulajdonképpen az egész járványt alapozták, és már sokszor bebizonyosodott róla, hogy alkalmatlan a koronavírus fertőzés kimutatására, legalábbis olyan módon, ahogy eddig használták.
    Már több ország bírósága is kimondta, hogy kizárólag  a PCR tesztek pozitív eredményeire – klinikai vizsgálatok nélkül – diagnózist felállítani nem lehet! Már a WHO is közzétette, hogy a PCR tesztek ciklusszám nélkül történő alkalmazása a fals pozitív eredmények miatt a koronavírus fertőzöttség megállapítására teljesen alkalmatlan, mivel a vírus kimutatásához szükséges ciklusküszöb fordítottan arányos a beteg vírusterhelésével. 

Ebben az esetben a védettségi igazolvány:

  • ingyenes,
  • automatikusan kiküldött és
  • a lejárati idő 6 hónap.

A pozitív PCR tesztet mutatók száma talán 640 ezer fő lehet, de a megbízhatatlan tesztek miatt ez csak feltételezett nagyságrend.

  1. A harmadikat azok kérhetik, akik egy akkreditált laborban elvégzett antitest teszttel igazolni tudják, hogy átestek a fertőzésen. Jelenleg ez a legmegbízhatóbb teszt a védettség igazolására, és ez érinti a legtöbb embert.
    Ha Merkely Béla becsléseiből indulunk ki, aki a múlt év tavaszán végzett közel 20 ezer fő bevonásával vizsgálatot, azt állapította meg, hogy az átfertőzöttség tízszerese a tesztpozitívak számának. Ez jelen esetben legalább 6 millió főt érint.

Ebben az esetben a védettségi igazolvány:

  • 11 000-Ft a teszt elvégzése,
  • 3 000- Ft az igazolvány ára és
  • a lejárati idő csak 4 hónap.

Az igazolvány lejárati idejével kapcsolatban számos észrevételt lehet tenni, de a legfontosabb tudni azt, hogy a védettség nem csak addig áll fenn egy fertőzés következtében, ameddig IgG antitesteket lehet a vérből kimutatni, ugyanis a celluláris immunitás a T-sejtek és a B-sejtek révén hosszútávú memóriára alapozott védettséget ad.

Ismert tény, hogy a mostani vírus elődje a SARS-1 koronavírus esetében az immunválasz beindítására specializált T-sejtek még 17 évvel azután is megtalálhatók a vérben, hogy valaki átesett a fertőzésen. Tehát a fertőzésből való felgyógyulás akár hosszú évekre is védettséget ad. Ráadásul a Johns Hopkins Egyetem legújabb kutatási eredményei szerint a fertőzésen átesettek T-sejtjeinek immunválaszát nem befolyásolják a variánsok tüskefehérjéjében talált mutációk, mivel felismerik a legújabb SARS-CoV-2 variánsokat is. Mégis ezek az emberek kaphatnak a legrövidebb időre védettségi igazolványt!

Jelenleg, ha az összes érintett személy megigényelné az igazolványt, az államkasszának ez közel 20 milliárd forintos bevételt jelentene, és akkor még a teszteket készítő cégek adójával nem is számoltunk! Tehát ha az érintettek így szereznék meg a miniszterelnök által beharangozott szolgáltatásokra való jogosultságot, akkor jelen pillanatban akár a lakosság több mint 90%-a - legalább néhány hónapra - kiesne a diszkrimináció hatálya alól.

De itt van a kutya elásva! Mert a védettségi igazolvány lejárati ideje a legfontosabb elem az oltási játszmában!

Tehát lehet választani:

vagy kapok néhány hónapra korlátozva, mondjuk a nyárra szabad létezést potom 14.000- Ft-ért, vagy megadom magam, és beállok a sorba az ingyenes oltásos variációért, amit egyedüli tartós megoldásként tálal a kormányzat. Mert a határozott ideig tartó igazolványok egyszer mindenképp lejárnak.

De mi lesz vajon az oltásokkal megvásárolt „szabadságunk” hosszútávon fizetendő ára?

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!