A koronavírus „rettegett” delta változata 19-szer kevésbé halálos!

Bár a delta variánst fertőzőbbnek tartják, mint az eredeti koronavírust, amit az is igazol, hogy június végére már a 92-95%-át tette ki az angliai fertőzéseknek,

ám virulenciája közel huszad része az eredeti SARS-CoV-2 koronavírusénak.

Az angliai kórházakban kezelt betegek korai adatai sem támasztják alá a sajtóban sorra megjelenő, súlyos lefolyással ijesztgető előrejelzéseket.

'Félelem az örökkévalóságban' - áll abban az Instagram bejegyzésben, amely az Angol Népegészségügyi Hivatal (Public Health England) variánsokra vonatkozó jelentéséből vette információit. Ezek alapján 'a Delta-változat megközelítőleg 19-szer kevésbé halálos, mint a „kínai vírus” alapváltozata esetében a már amúgy is tömegesen megnövelt halálozási szám, míg a mainstream média a nap 24 órájában teljesen mást állít erről.”

Természetesen ezt a bejegyzést a közösségi média jó szokás szerint „független' tényellenőrzők által hamis hírnek minősítette. De mit is várnánk mást ma, amikor a cenzúra újra fénykorát éli.

Mint látható, egy ilyen szabad világban a 'szabad' ember szabadon elmondhatja azt, amit SZABAD!

A hivatalos adatok ellenére némely 'szakértők' szerint egyelőre nincs elegendő adat annak megállapításához, hogy a delta variáns kevésbé veszélyesebb-e, mint a korábbi változatok. 

Ami ismert a delta variánsról

Folyamatosan ijesztgetnek mindannyiunkat a vírus új mutációi kapcsán, s ez most különösen érvényes a delta variánsra. Ezt a változatot, először Indiában azonosították, és decemberben persze már Nagy-Britanniában is fellelhető volt. Az első amerikai esetet márciusban jelentette a Yale School of Medicine. Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központja (CDC) előrejelzése szerint a delta-variáns hamarosan a fertőzések 45% -át fogja okozni.

A gyorsan mutálódó vírusok esetében - lásd koronavírus - az új mutánsok száma a gazdaszervezetek számának csökkentésével nő - ez egy elfogadott tudományos konszenzus a virológiában.
Egy új tanulmány szerint a SARS-CoV-2 mutánsok sikerét és túlélési arányát a populáción belül bevezetett korlátozások - lezárások, távolságtartó intézkedések, kötelező maszkok használata stb. - ösztönözhetik.

Tehát bölcs vezetőink járványkezelése az egyik alapja volt a mutációk gyors szelekciójának és elterjedésének, mivel a vírust el nem pusztító, de a gazdaszervezet számát korlátozó lezárások szelekciós nyomást gyakorolva a SARS-CoV-2 koronavírust evolúcióra ösztönzik, melynek következtében új, homogénebben terjedő változatok alakulnak ki.

Az American Association for the Advancement of Science áprilisban megjelent számában közzétett tanulmány áttekintette az Egyesült Királyságban a delta változat adatait. Megállapította, hogy ez 43–90%-kal jobban terjed, mint az eredeti,

de „bizonyítékot a betegség súlyosságának erősödésére” nem talált.

James McCreadie, a Public Health England kormányzati ügynökség szóvivője július 5-én elmondta, hogy június 21-ig 117 ember halt meg Angliában a delta variáns következtében, közülük csupán 44 volt oltatlan. A szakértők szerint ez a jó eredmény a magas átoltottságnak köszönhető, de akkor értelmezhetetlen, hogy

miért közel kétszerese a halálozás épp az oltottak körében?

Az Angol Népegészségügyi Hivatal figyelmeztet arra is, hogy túl korai még összehasonlítani a változatok okozta halál kockázatát.

Épp ezért rendkívül fontos lenne, ha a mindent (is) jobban tudó, nagyokos mainstream média zseniális munkatársai is figyelembe vennék ezeket a megállapításokat, és nem hoznák a frászt alaptalanul a hiszékeny emberekre a „rettegett” delta variánssal és az emiatt jó előre megjósolt 4. hullámmal!

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!