Az Egészségügyi Világszervezet megerősítette, hogy a COVID nem veszélyesebb, mint az influenza!

Az Egészségügyi Világszervezet végül megerősítette azt, amit mi és számos szakértő és tanulmány hónapok óta mond - a koronavírus nem halálosabb vagy veszélyesebb, mint a szezonális influenza.

A WHO legfelsőbb vezetésének tagjai ezt a bejelentést tették közzé a 34 tagú igazgatótanács október 5-én, hétfőn tartott rendkívüli ülésén. Valójában úgy tűnt, hogy ők maguk sem fogták még fel teljesen.

Az ülésen Dr. Michael Ryan, a WHO egészségügyi sürgősségi programjának vezetője elárulta, hogy adataik szerint a világ nagyjából 10%-a fertőzött Sars-Cov-2-vel. Ez a „legbiztosabb becslésük” hatalmas növekedés az eddig hivatalosan elismert esetek számához képest, ami eddig körülbelül 35 millió volt.

Dr. Margaret Harris, a WHO szóvivője később megerősítette ezt az értéket, kijelentve, hogy az az egész világon végzett széles körű szeroprevalencia-tanulmány átlageredményein alapszik.

Bár Dr. Ryan szerint „a világ túlnyomó többsége továbbra is veszélyben van”, ez valójában mégis egy nagyon jó hír, ami megerősíti, hogy a vírus nem olyan halálos, mint ahogy korábban mindenki jósolta. A világ népessége nagyjából 7,8 milliárd ember, ha 10% -uk fertőzött, ez 780 millió eset. A Sars-Cov-2 fertőzéseknek tulajdonított globális halálozások száma 1 074 342. Ez nagyjából 0,14% -os fertőzési halálozási arány (IFR), ami egyezést mutat a szezonális influenza adataival és a világ minden tájáról érkező szakértők korábbi jóslataival.

0,14% közel 25-ször alacsonyabb, mint a WHO márciusi 3,4%-os „ideiglenes értéke”. Fontos, hogy eddig ezt a számot használták azokban a modellekben, amelyeket a lezárások és más drákói politikai intézkedések igazolására használtak.

Valójában, tekintettel a Covid állítólagos halálozásának eddigi eltúlzására, az IFR valószínűleg még 0,14%-nál is alacsonyabb, és azt mutatja, hogy a Covid sokkal kevésbé veszélyes, mint az influenza, tehát a korlátozó intézkedések nemcsak most, hanem a járvány egész ideje alatt megalapozatlannak bizonyultak.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!