Így elkerülheted a káros következményeket.

A nyári melegben neked is jólesik egy doboz sör vagy kóla. Elterjedt szokás közvetlenül az alumínium dobozból meginni a sört vagy az üdítőt. Az óvatosabbak letörlik a tetejét egy zsebkendővel, mielőtt a szájukhoz emelnék. De vajon ez elegendő? 

A dobozok a gyárból zsugorfóliázva kerülnek ki. Ez megóvja őket a szennyeződésektől, de már enélkül kerülnek a szupermarketek polcaira. Ott akár több napig is állnak, így megvan az esélye, hogy por és egyéb szennyeződés (rosszabb esetekben akár rágcsálóürülék vagy vegyszer) kerül rájuk. Előfordult már olyan eset is ez év márciusában, hogy a Coca-Cola északír gyárában majdnem egy napig kellett tisztítani a gépeket, miután ürüléket találtak az üdítősdobozokban.

Az ír portálnak a gyárból elmondták: a kólás dobozok úgy érkeznek meg hozzájuk, hogy a tetejük még nincs rajtuk, azt ott rakják rá, miután feltöltik üdítővel. Annyi biztos, hogy a szállítmány rendhagyó volt: míg máskor általában Angliából kapják a gyártásra váró dobozokat, a problémás adag Németországból érkezett.

Az egészségügyi problémák elkerülése érdekében az alábbi dolgokat ajánljuk, mielőtt meginnád kedvenc üdítődet vagy sörödet:

- Tisztítsd meg a tetejét a portól.

- A portalanítás nem fertőtlenít! Ha van nálad kéztörlő kendő, töröld át azzal is, biztos ami biztos.

- Csak olyan dobozt vegyél meg, ami teljesen ép! Nem lehet rozsdás, horpadt, felfúvódott.

- Ha a doboz sérült, horpadt, fennáll annak a veszélye, hogy a belső felülete is megsérült. Belülről bevonják egy anyaggal,ami megakadályozza a rozsdásodást. Ám ha sérült, és rozsdásodni kezdhet, és az az italba is bekerülhet.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!