Két kiváló orvos, akik nem a gyógyszerlobbinak dolgoznak.

Szerencsére akadnak kiváló orvosok és pártatlan kutatók, akik nem a gyógyszerlobbi, vagy a pánikra szomjazó média dróton rángatott Marionett-bábui. Dr. Bieler és dr. Gurewich is ezek közé tartozik, ezért aligha hallhattál róluk. Nézzük meg, mit tanulhatunk tőlük a koleszterinről!

Dr. Bieler feltette azt az egyszerű kérdést, hogyan tudja az érfalunk egy életen át megőrizni az épségét? Az érfal ugyanis hasonlít egy sebes sodrású patakhoz, aminek a falát a víz folyton vájja. Lassú víz partot mos, hát még a gyors... Ha a partot hamar kimossa a víz, akkor hogyan lehetséges, hogy a rendkívül gyors folyású vér mégsem veri szét az érfaladat?

Elgondolkodtál már azon, ha a szíved percenként 5-20 liter vért forgat meg az érrendszerben, akkor hogyan lehet életben maradni 70-80 évig?

Az érrendszer épségét többek között egy csodálatos kenőanyag biztosítja. Ez a „gépzsír” ha nem lenne, a véráram hamar cafatokra szaggatná. Ezt a bámulatos kenőanyagot, a koleszterint, a máj állítja elő, és ez a hihetetlen szerv még több, mint 500 különféle feladatot tud ellátni!
Egy kocsiban rendszeresen cserélni kell a kenőanyagot, de a máj jobbat készít, és nem is tudunk róla.
Kerüljük a zsírban és olajban sült ételeket (minden sült hús annak számít, hiszen a saját zsírja hő hatására átalakul), és a melegen sajtolt olajok használatát!

Fokozni kell hidegen sajtolt olajok jelenlétét étkezéseknél, de ne gondoljunk semmi misztikusra, elég a salátára bőven locsolt olíva-, napraforgó-, mák- vagy szőlőmagolaj!

Fogyasszunk sok olajos magvat: diót, mandulát, mogyorót, napraforgómagot stb. Ez főleg télen fontos, mert az olajból nemcsak az érrendszer kenőanyaga származik, de szervezet ezzel tudja az állandó testhőmérsékletet tartani. Továbbá az olajokban található hőérzékeny E-vitamin fontos építője ez érrendszernek.

Mi a titokzatos vörös koleszterinbajnok?

A népi gyógymód évezredek óta ismeri és beveti ezt liliomfélék családjába tartozó növényt: a vöröshagymát. Javítja a májfunkciót, az emésztést, és használták vértisztítóként, szíverősítőként. Jól alkalmazható megfázások ellen is, de mégis a vöröshagyma koleszterinjavító hatását emeljük ki.

Dr. Gurewich-et, a Tufts Egyetem professzorát elkeserítette a szívinfarktuson átesett betegei koleszterinszintje. Ugyanis a szívroham egyik oka a kevés HDL koleszterin, és a sok LDL koleszterin. Ha a beteg ugyanazt az étrendet folytatja, ami a szívrohamának volt az oka, a jövőben további szívrohamokra számíthat, és előbb-utóbb belehal.

A professzor - jó orvosként, együtt érezve a betegeivel - kereste a megoldást. Egyik lengyel származású munkatársára hallgatva döntötte el, hogy szívbetegeit hagymakúrára fogja. Szokatlan a közönséges élelmiszerek gyógyszerhatástani kutatása, de mint pártatlan tudós, nyitottan nekivágott. A napi egy nyers hagyma fogyasztása megdöbbentő eredményekre vezetett.

Minden 1%-nyi koleszterinszint-csökkenés 2%-kal csökkenti a szívroham kockázatát!

A vöröshagyma bebizonyította, hogy a természet megint jobbat alkot, mint a vegyipar.
Koleszterinügyben a hagymák közül a vöröshagyma bizonyult a leghatékonyabbnak, de csak nyersen okozott javulást. Sajnos a hőkezelés hatására a hagyma értékes illóolaja megsemmisül. A kísérlet kapcsán arra is felfigyeltek, hogy minél csípősebb a hagyma, annál hatásosabb.

Mitől működik a dolog?

A professzor nem találta meg azt a vegyületet, ami ezt a rendkívül kedvező hatást okozta. További 150 hatóanyagot fedeztek még fel a hagymában, és az további kutatás kérdése lesz, hogy melyik hogyan védi egészséget.

Mik a vöröshagyma főbb alkotói?

100 g hagyma 85-90%-a víz, fehérjetartalma 4-5%, gazdag ásványi anyagokban, kálium, kalcium, magnézium, cink, réz és bór tartalma jelentős. A magyar a hagymát is hagymával ette, és a népdalaink némelyike is utalt a tarisznyában lapuló vöröshagymára. Nem is betegeskedtek annyit, amíg kenyéren és hagymán éltek.

A hagyma hígítja  a vért és csökkenti a vérrögképződést (ezt sütve és főzve is képes), elpusztítja a baktériumokat, szabályozza a vércukorszintet. Még az emésztést is segíti!
Koleszterinjavító hatása mellett a hagyma kiváló tüdőtisztító is, ezért a városi embernek egyenesen kötelező, bár erre a lila fajta a megfelelőbb.

Hihetetlen, hogy egy ilyen gyakori növény ennyire csodálatos gyógyszer?
Nem azért olcsó, mert csak ennyit ér, hanem mert a természet nagyvonalú, és azt szeretné, ha mindenki hozzájutna!

A kísérletek alapján már napi fél vöröshagyma is nagyon hatásos.

Összegezve a koleszterinszint javulása érdekében:

1, Egyél több nyerset, és kerüld a zsírban, olajban sütött dolgokat. Használj hidegen sajtolt olajat és egyél magvakat, hogy a májad az érvédő HDL koleszterint előállítsa.

2, Egyél hónapokig naponta legalább egy fél fej vöröshagymát, hogy megjavítsa és csökkentse a rossz, illetve javítsa a jó koleszterin mennyiségét a véredben. Minél csípősebb a hagyma, annál jobb a hatásfoka!

+1 ötlet: az LDL koleszterin magas értéke miatt az érfalra rakódó nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs: a grapefruit. Sajátos vegyületei úgy oldják fel a lerakódott érszűkítő anyagot, mint zsíroldó a tűzhelyre égett zsírt. Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros ételekről, legalább fogyassz rendszeresen grapefruitot!

Ne várd a csodát, mert a csodák között élsz. Egyik ilyen csoda a hagyma,ezért kezdd el fogyasztani még ma!

TIPP: A hagymaszag ellen zárd az étkezésedet szegfűszeg vagy édesköménymag rágásával, mert az utóbbi kiváló erjedésgátló is egyben. Forrás: webnode.hu

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!