Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke betiltatná a koronavírus konferenciát!

Mint köztudott, a Magyar Orvosok és Egészségügyi dolgozók a Tisztánlátásért (MOET) nemzetközi tudományos konferenciát szervez 2020. augusztus 21-én Budapesten, melynek célja, hogy fórumot biztosítson azoknak a független szakembereknek és tudósoknak, akik segíthetnek megérteni a SARS-CoV-2 vírus elterjedése miatt kialakult rendkívüli helyzetet.

Erre a konferenciára meghívtak számos – a járványhelyzetet másképp értékelő – szakembert, köztük Dr. Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, Dr. Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát, valamint Dr. Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét. Természetesen a meghívást mindannyian udvariasan, de elutasították, de Kincses Gyula (MOK) még a következőkkel színesítette a távolmaradási kifogását: „Személyes jelenlétemmel nem kívánom legitimálni a rendezvényt.”

                                                                                          

Dr. Kincses Gyula a Magyar Orvosi Kamara elnöke

Eddig rendben is lennénk, mivel demokráciában élünk, így mindenkinek szíve joga saját belátása szerint cselekedni. Bár érdekes, hogy az orvosi kamara hitvallása a küldetéséről a következőket is tartalmazza:

„A MOK tevékenységével őrzi a hivatás tisztaságát, védi és építi az orvoskar tekintélyét és ezzel szolgálja a nemzet egészségének ügyét.

„A MOK ápolja a tagjai közötti szolidaritást, és ennek szellemében vállalja az egyes orvosok, illetve különböző csoportjai, rétegei érdekeinek egyeztetését.”

„A MOK kommunikációra törekszik az egészségügyi dolgozókkal és a lakosság minél szélesebb rétegeivel.” 

Tehát alapvető feladata lenne a különböző szakmai, tudományos érveknek fórumot biztosítani, és ezek alapján segíteni a gyógyító, megelőző és felvilágosító egészségügyi tevékenységeket. Ez, ahogy jelenleg látszik, nem igazán sikerül a kamarának.

De Kincses úr továbbmegy. Mert a kamara honlapján olvasható, eléggé meglepő és rendhagyó levélben kereste meg Pintér Sándor belügyminisztert, illetve Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, és kérte a két miniszter határozott fellépését, valamint a jogi és hatósági eszközök megvizsgálását és alkalmazását a konferencia kapcsán. (Az érintettek válaszlevele ITT olvasható.)

Tisztára mintha az óvodában lennénk! Szólunk az  óvónéninek, hogy büntesse meg a többieket, akik nem azt a játékot akarják játszani, mint mi! Ilyenek a felnőtt, felelősségteljes emberek? Ahelyett, hogy ütköztetnénk a szakmai nézeteinket, és a társadalom, az emberek érdekében meghatároznánk a kívánatos teendőnket, igyekezve azon, hogy minél kisebb károkozással a lehető leghatékonyabban szolgáljuk mindannyiunk egészségét, a kamara elnöke feladatával és küldetésével ellentétben inkább beáll a mainstream vonalba farkast kiáltva, és foggal, körömmel védi a látszólagos privilégiumait.

Itt lett volna a lehetőség tiszta vizet önteni a pohárba, de a kicsinyes pozícióféltés és a butaság sikeresen megakadályozza az előrelépést.
Őszintén remélem, hogy az „óvónéni” józanul gondolkodik, és nem dől be a kisstílű vészmadaraknak.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!