A hatalmas vírusterhelés miatt komoly fenyegetést jelentenek mindenkire.

A tekintélyes Oxford Egyetem klinikai kutatócsoportjának vizsgálati eredményei riasztó megállapításokat tartalmaznak a vakcinázott személyek vírusterhelésével kapcsolatban. Az erről szóló tanulmány augusztus 10-én jelent meg a The Lancet tudományos folyóiratban. 

A szakemberek Ho Si Minh város kórházának lezárása során vizsgálták az egészségügyi dolgozókat, és az adatok azt mutatták, hogy a teljesen oltott munkavállalók körülbelül 2  hónappal az Oxford/AstraZeneca COVID-19 vakcina (AZD1222) beadása után megfertőződtek, és feltehetően továbbították a Delta változatot kollégáiknak.  Szinte biztosan átadták a Delta-fertőzést a fogékony, oltatlan betegeiknek is, és ezt a tényt a törzsek szekvenálása megerősítette.

A tanulmány megállapította, hogy

a vakcinázott egyének akár a vírus 251-szeres mennyiségét hordozhatják az orrüregükben a nem oltottakhoz képest.

Miközben állítólag a vakcinák csökkentik a fertőzés tüneteit, lehetővé teszik a vakcinázott személyek számára, hogy szokatlanul magas vírusterhelést hordozzanak anélkül, hogy súlyosan megbetegednének, és így potenciálisan tünetmentes szuper fertőzőkké válhatnak.
Ez a jelenség lehet a hátterében annak, hogy világszerte azokban az országokban, ahol jelentős százalékban oltották a lakosságot, a folyamatot követően sokkolóan megugrott a fertőzések száma.

A beoltott személyek tömeges vírusfertőzéseket robbantanak ki közösségeikben, és új COVID-hullámokat táplálnak. A vakcinázott egészségügyi dolgozók szinte biztosan megfertőzik munkatársaikat, valamint a betegeiket, és szörnyű járulékos károkat okozhatnak.
A folyamatos oltás csak súlyosbítja ezt a problémát, különösen a sürgősségi és intenzív osztályokon dolgozó orvosok és ápolók körében, akik elsősorban a sérülékeny betegek ellátásával foglalkoznak.

A világ egészségügyi rendszereinek azonnal le kell állniuk a dolgozók védőoltásainak erőltetéséről,

és leginkább a COVID19-ből felépült munkavállalókra kell számítaniuk, akik biztosan védettek a Delta variánssal szemben is. De figyelembe kell venniük a vakcinázott egészségügyi dolgozók - mint potenciális veszélyforrás - által okozott lehetséges következményeket a magas kockázatú betegekre és a munkatársaikra.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!