A kötelező maszkviselet a koronavírus probléma Jolly Jokere?

Egy kontrollált, randomizált klinikai vizsgálat során

dán klinikusok bebizonyították, hogy a maszkhasználat hatékonysága statisztikai módszerekkel mérve jelentéktelen. Inszignifikáns hatását a koronavírus fertőzés terjedésének gátlásában egy több mint 6000 alanyon végzett vizsgálattal bizonyították be. A kutatók a vizsgálatok során a maszkot használók koronavírus megbetegedési arányát 1.8%-nak, míg a maszk nélküli kontroll csoportét 2.1%-nak találták. Ezek az arányok az összes résztvevő többlépcsős szűrésén alapultak, antitestméréseket alkalmazva, és ezeket PCR-tesztekkel kombinálva. Ilyen nagy esetszám mellett egy -0.3 százalékpontos eltérés nem minősíthető egzakt orvosi bizonyítéknak egy randomizált klinikai vizsgálatban. A vizsgálati időszak során a megfigyelt fertőzési arány hasonló volt más nagy dán vizsgálatokban közöltekhez. Az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy az eltérés a maszk és maszk nélküli csoportok megbetegedési arányszámai között minimális, így nem igazolja a maszkok kötelező használatának jelentőségét a koronavírus terjedésének megakadályozásában. Emellet még számos kutatás szerint is kétségesek a kötelező maszkviselet járványügyi előnyei.

Svájcban megvizsgálták a maszkok szennyezettségét

Mint tudjuk, a tömegközlekedési eszközökön történő utazáshoz, a vásárláshoz, bizonyos közterületeken és az iskolákban is kötelező a maszkok viselése.  A svájci K-Tipp magazin még augusztusban kíváncsi volt arra, vajon mennyi értelme van a kötelező maszkviselet elrendelésének, így Zürichben a tömegközlekedésben rendszeresen résztvevő utasok maszkjait vizsgáltatta be egy akkreditált mikrobiológiai laboratóriumban. A vizsgálat célja az volt, hogy lássák, higiéniai szempontból milyen állapotban vannak a járványvédekezésben oly fontosnak tartott eszközök.

A vizsgálat során a maszkok túlnyomó többségén találtak nagy sűrűségű baktérium telepeket, köztük fellelhetőek voltak a Staphylococcus baktériumcsalád tagjai, köztük a  Staphylococcus aureus, amely potenciális kórokozó, és számos olyan súlyos megbetegedés kiváltója lehet, mint az agyhártyagyulladás és a tüdőgyulladás. A maszkok nagy részén találtak emellett penész- és élesztőgombákat is. A vizsgálaton résztevők ezeket a maszkokat általában már több napja használták, de volt olyan is, aki több hete hordta már.

Még egy érdekesség a maszkviselettel kapcsolatban.

2008-ban Dr. Anthony Fauci – aki a Fehér Ház Koronavírus Munkacsoportjának vezetője, és a kötelező maszkviselet egyik szószólója - társszerzője volt a spanyol influenzajárványról, mint a legpusztítóbb modernkori járványról szóló cikknek. Ez a járvány az első világháború nyomán 1918-19-ben végig söpört az egész világon, és milliók halálát okozta. A súlyos és ijesztő járvány tanulmányozása során mit találtak Dr. Fauci és kollégái? Felfedezték, hogy a „spanyolnátha” áldozatainak többsége nem a spanyol influenzában halt meg, hanem bakteriális tüdőgyulladásban. És a bakteriális tüdőgyulladásának a maszkok folyamatos, helytelen viselése volt az oka.

A közzétett jelentések 'egyértelműen és következetesen magukban foglalták a közös felső légúti flóra által okozott másodlagos bakteriális tüdőgyulladást az influenza haláleseteinek többségében' - mondja Dr. David Morens a cikk társszerzője. A korabeli patológusok - hozzáteszi - szinte egyöntetűen meg voltak győződve arról, hogy a haláleseteket nem közvetlenül az akkor még nem azonosított influenza vírus, hanem a különféle baktériumok által okozott súlyos másodlagos tüdőgyulladás okozta. A másodlagos bakteriális fertőzések hiányában sok beteg életben maradhatott - vélekedtek már az akkori szakértők is. 

Tehát eredetileg az volt a szándék – mint a mostani járvány során is -, hogy a maszkok viselésével próbálják megállítani a betegség terjedését. De valójában az történt, hogy akaratlanul létrehozták a bakteriális tüdőgyulladás melegágyát, és a halálozást az influenzavírus számlájára írták.

Akkor is ugyanez történt,

mint napjainkban, hogy az emberek napokig, hetekig hordták ugyanazt a maszkot. A szövetmaszkok problematikáját – amit már többször leírtam – a tisztítás, fertőtlenítés helytelen módja is erősíti, ugyanis ezeket nem elég 60 fokon mosni, és kiteregetve szárítani, ugyanis a kórokozók, amelyek megtelepednek benne, sok mindent átvészelnek, és továbbra is felesleges megbetegedéseket okozhatnak.

A saját kutatási eredményei ellenére Dr. Fauci azt nyilatkozta nemrégiben, ha ő dönthetne, kötelezővé tenni a maszk viselését az egész országban. Ezt nevezik napjainkban logikus gondolkodásnak.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!