Nyílt levélben tiltakoznak az orvosok a gyermekek oltása ellen.

A több mint 40 orvosból és tudósból álló csoport felelőtlennek, etikátlannak és feleslegesnek nevezi az angol kormányának a gyermekek COVID-19 elleni oltására vonatkozó tervét.

A Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Szabályozási Ügynökségének címzett nyílt levélben az aláírók felhívják a figyelmet arra, hogy

a 18 éven aluliakat nem szabad oltani a COVID ellen, 

mert a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a vírus szinte semmilyen kockázatot nem jelent a gyermekek számára, ugyanis a COVID okozta halálozás kockázata egészséges gyermekeknél kisebb mint 1 az 1,25 millióhoz.

A levelet az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálatának (UK National Health Service) kiszivárgott dokumentumaira válaszul írták, amelyek részletezték, hogyan tervezik az Egyesült Királyság egészségügyi hatóságai a 12 évnél idősebb gyermekek COVID-vakcinákkal történő beoltását.

A nyilvánosságra került anyagok szerint  az Egyesült Királyságban júliustól akár már az 5 évesnél fiatalabb gyermekeket is be lehet oltani.

Erre a lépésre a kormány szerint a COVID-esetek számának csökkentése érdekében lenne szükség, ami a szakemberek véleménye szerint teljesen megalapozatlan állítás.

Emellett fontos tudni azt is, hogy a COVID-oltások kockázatai között szereplő - a 40 év alatti személyek esetében is gyakori - agyi vénás trombózis okozta stroke előfordulási gyakorisága miatt az Oxford-AstraZeneca tájékoztatása alapján a gyermekvizsgálatokat fel is függesztették.

Részlet a brit orvosok kormányhoz intézett nyílt leveléből:

Mély aggodalommal értesültünk arról a javaslatról, hogy Covid-19 vakcinával szándékoznak gyermekeket beoltani. A kiszivárgott értesülés szerint a 12 évesnél idősebb gyerekek 2021. szeptemberében kapnák meg a vakcinát, de annak is megvan a lehetősége, hogy szükség esetén akár az 5 éveseket is beoltsák már az idei nyáron.

Döbbenettel hallottuk a kormány és a SAGE Tudományos testület számos tagjának felhívását arról, hogy a gyerekek oltását minél hamarabb el kell kezdeni a Covid-19 vakcinával. A tanárokat arra ösztönzik, hogy rávegyék a gyerekeket arra, hogy fogadják el a Covid-19 vakcinát, sőt egymást bátorítsák az oltás felvételére az iskolában. Mindez az Egyesült Királyság és a nemzetközi jog törvényeivel nem összeegyeztethető, ami felelőtlenség és nem etikus fellépés. A termék még kutatási, kísérleti fázisban van, ismeretlenek a közép- és hosszú távú mellékhatásai. Ugyanakkor a betegség nem veszélyes a gyerekek számára.

A gyerekek előtt egy egész élet áll még, és szervezetük, immunológiai és neurológiai rendszereik még fejlődésben vannak, így potenciálisan sokkal kiszolgáltatottabbak, sebezhetőbbek a káros behatásokkal szemben, mint a felnőttek.'

A levél aláírói megállapítják, hogy teljesen alaptalan a gyermekek oltásának erőltetése, ugyanis bizonyított, hogy nekik nincs szükségük vakcinára azért, hogy védettek legyenek a betegséggel szemben, és a szakember álruhába bújtatott „víruscelebek” által hangoztatott nyájimmunitás kialakulását is illúzió a gyermekek beoltásától várni.

Felszólítjuk a kormányt és az engedélyezési hatóságokat, hogy a múlt hibáit ne kövessék el újra, és tanuljanak a történelemből!

Utasítsák vissza azonnal a Covid-19 vakcina alkalmazását a gyerekeken!

Az egész járvány során sok intézkedés történt, amely mind a biztonságot szolgálta. Az oltás esetében is így kell eljárni. A felnőtt generáció nem teheti ki - szükségtelenül és indokolatlan félelemből - a gyermekeket értelmetlen és beláthatatlan egészségügyi kockázatoknak!

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!