A német patológusok követelik a boncolással alátámasztott bizonyítást

A Német Patológusok Szövetsége (BDP) és a Német Patológiai Társaság (DGP) a lehető legtöbb boncolást követeli a koronavírushoz kapcsolható halálozások gyanúja esetén. Nem értünk egyet a Robert Koch Intézet ajánlásával, mely szerint ezekben az esetekben a boncolást kerülni kell. Éppen ellenkezőleg, további ismereteket kell szerezni a betegségről és választ kapni a nyitott kérdésekre. A boncolási eredményekből további terápiás lehetőségek származhatnak- mondta Dr. Prof. med. K.-F. Bürrig, a Szövetség elnöke. A boncolás közérdek, ezért nem szabad megtiltani, hanem éppen ellenkezőleg a lehető leggyakrabban el kell végezni. A klinikai képek megértése jelentősen befolyásolhatja a terápiás koncepciókat. Ezen a véleményen van Dr. Prof. T. Welte a Német Tüdőgyógyászati Központ valamint a Pneumológiai és Infektológiai Orvosi Klinika igazgatója.

A Robert Koch Intézet (RKI) 2020. március 24-i ajánlása szerint kerülni kel a boncolásokat a fokozott aeroszolképződés lehetősége miatt. Ez fontos szempont, de túl kevés ahhoz, hogy ez alapján ne végezzünk boncolásokat, mivel biztosítottak mind az orvosi és mind a nem orvosi személyzet védelmének követelményei. A BDP és a DGP felkéri az RKI-t, hogy ezek alapján tájékoztassa az egészségügyi hatóságokat, hogy elindították a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos boncolásokat - mondta a Főigazgatóság elnöke, prof. Dr. Gustavo Baretton. A boncolási információkat Aachenben gyűjtik. A vizsgált szövetminták megőrzése itt biztosított, és rendelkezésre áll majd a későbbi speciális vizsgálatokhoz.

Dr. Klaus Püschel professzornak a Hamburgi Orvosszakértői Intézet vezetőjének már megvannak az első vizsgálati eredményei: Eddig Hamburgban egyetlen ember sem halt meg koronavírus következtében, akinek ne lett volna egy vagy több valamilyen korábbi krónikus megbetegedése. Mindegyikük, akiket eddig megvizsgáltunk, rákban, krónikus tüdőbetegségben, cukorbetegségben,  szív- és érrendszeri betegségben szenvedett, vagy nagyon erős dohányos illetve súlyosan elhízott volt. Tehát a vírus csupán az utolsó csepp lehetett a pohárban.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!