Figyelj oda ételválasztásod során a telítetlen zsírsavak megfelelő arányaira!

Az a hit, hogy az alacsony zsírtartalmú étrend egészséges, és megakadályozza a betegségek kialakulását, talán a legnagyobb tévhit amely felelős a mai magas koleszterinszint, elhízás, szívbetegségek és a korai halál jelenségekért.
Dr. Dwight Lundell, egykori szívsebész, 25 éves tapasztalattal a háta mögött elismeri, hogy valójában az alacsony zsírtartalmú étrend felelős az ember egészségének romlásáért.

A szomorú valóság az, hogy éppen azok az élelmiszerek felelősek a rossz egészségi állapotért és az elhízásért amikről az egészségügyi hatóságok azt állítják, hogy előnyösek az egészségre.  Az olyan olajok, mint a szója, kukorica és napraforgó olaj tele vannak omega-6 zsírsavakkal, és többnyire alig van bennük omega-3 zsírsav.
A gyorséttermi és a feldolgozott ételekben ily módon nagyon komoly az egyensúlyhiány. Ez utóbbi felelős az artériák falának krónikus gyulladásáért és a magas koleszterinszintért. A feldolgozott cukrok és magvak, a sok omega-6 zsírsavat tartalmazó olajok felelősek rengeteg betegségért.

A feldolgozott szénhidrátok (cukor, liszt és a belőlük készült termékek), valamint az omega-6 zsírsavakat tartalmazó növényi olajok mint a szója-, kukorica- és napraforgó olaj túlzott fogyasztása a gond.

Nem a koleszterin az ellenség itt – a szervezetnek valójában szüksége van koleszterinre a megfelelő működéséhez. E helyett az alacsony zsírtartalmú, omega-6 zsírsavakban gazdag étrend a probléma, ami az artériák falában gyulladást okoz. Mivel a sérült szövetek összegyűjtik a koleszterint és dugulásokat okoznak az artériákban, szívinfarktus és egyéb szívbetegségek jöhetnek létre.
Egyszerűen fogalmazva, gyulladás jelenléte nélkül a szervezetben nem lenne lehetősége a koleszterinnek hogy felhalmozódjon a véredényekben, ami a szívbetegségek és a szívinfarktus okozója” – mondta Dr. Lundell. 

A koleszterin csapdába kerülését elkerülhetjük azzal, ha odafigyelünk étrendünkre, és a telítetlen zsírsav bevitelünk arányaira, valamint a finomított cukrok, fehér liszt és növényi olajok túlzott fogyasztása helyett igazi ételt fogyasztunk, olyat ami nem feldolgozott és nem előrecsomagolt, mert a szívünk egészsége a tét.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!