Ideje lenne már leállni az emberek átverésével és a megfélemlítéssel!

Bármennyire is szeretném, nem tudom megérteni miért jó a magyar sajtónak az, hogy a lakosságnak minél rosszabb legyen? És most nem csak a félrevezető és mindent tönkretevő vírus-hisztériára gondolok, mert erről már eleget írtam, beszéltem és dokumentáltam a Facebook és a YouTube oldalamon is, hogy leleplezzem a hazugságokat.

Most inkább arról beszélnék, hogy a maszkőrület fenntartásával mennyire félrevezetik az embereket, és ezzel mekkora konfliktusokat és problémákat gerjesztenek, miközben még az egészségünket is veszélyeztetik, ami miatt aláírásgyűjtést indítottunk, és ehhez ITT lehet csatlakozni. Persze ez a médiát nem érdekli, miközben álszent módon folyamatosan arról papolnak, hogy vigyázzunk egymásra!
De inkább a lényegre térek.

Mivel rengetegen állították már a nyilvános Facebook csoportunkban, hogy a boltosokat vagy az ismerősüket megbüntették a szájmaszk hiánya miatt, amiről EDDIG MÉG SOHA, SENKI NEM TUDOTT SEMMILYEN KONKRÉT DOKUMENTUMOT FELMUTATNI (ami most sem lenne késő, és a „márpedig én biztosan tudom” olvasókat arra kérem, hogy tényleg mutassanak már erről valamilyen hiteles iratot), ezért úgy gondoltam itt az ideje, hogy rávilágítsunk az ilyen legendák hamisságára, a további indokolatlan balhék és kirekesztések elkerülése érdekében.

Ugyanis azon a címen, hogy valaki nem visel maszkot egy üzletben, nem lehetséges büntetést kiszabni a boltra, hiszen egy eladó, DE MÉG EGY BIZTONSÁGI ŐR SEM hatósági személy, ebből következően sem intézkedni, de főleg kényszeríteni nem tud és NEM IS KELL senkit arra, hogy maszkot vegyen fel, mert ez a törvény szerint is a vásárló felelőssége!
Vagyis a vevő szabadon dönthet erről, és nem kényszeríthetik, legfeljebb megbüntethetik, de azt sem a boltos vagy egy őr teheti meg, hanem az erre jogosult hatósági személy. Tehát ilyen esetben éppen a boltos vagy a biztonsági őr lenne az, aki nem szabálysértést, hanem bűncselekményt követne el, hiszen kényszeríti vagy személyes szabadságában korlátozza a vásárlót, amihez ha erőszak is párosul (erről sokszor olvashattunk), akkor az súlyosbító körülmény!

Ezért jó tanácsként én azt javasolnám a megtévesztett bolti dolgozóknak, és különösen a biztonsági őröknek, hogy nézzék meg a rendeletet, mielőtt értelmetlen konfliktusba keverednének azokkal, akiktől egyébként a megélhetésük is függ.
Ide bemásoltam a lényeget: 168/2020. (IV. 30.) kormányrendelet a védelmi intézkedésekről
2. Általános védelmi intézkedések
(2) Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

4. Az üzletekre, éttermekre, fürdőkre és egyéb intézményekre vonatkozó védelmi intézkedések
5. § (1) A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról a 4. §-ban meghatározott látogatható hely üzemeltetője gondoskodik.

Tehát jól látható, hogy az üzletet legfeljebb a távolságtartás be nem tartása miatt lehet bírságolni, ha például túl nagy tömeg lenne bent. De lehet, hogy már ez sem lényeges, ha focimeccsen vagy politikai rendezvényen se számít…

Viszont ha megnézi valaki, akkor láthatja, a maszkviselés elmaradása esetén sincs arról szó, hogy bármilyen intézkedést kellene tennie bárkinek is, mert ugye erre csak egy hatósági személy lehet jogosult. Nem is beszélve arról, amit a legtöbben szintén nem tudnak, hogy csakis üzletben történő vásárlás esetén és tömegközlekedési eszközökönkell EZT A BOHÓCKODÁST ELJÁTSZANI. Tehát például bankokban, közintézményekben, orvosnál, postán stb. már nem!
Vagyis abban az esetben, ha valaki bemegy egy üzletbe, vagy felszáll egy tömegközlekedési eszközre, a saját felelősségére teszi vagy nem teszi fel a maszkot. Ebbe aztán nem szólhat bele senki, legfeljebb egy hatósági személy (pl. rendőr), ha netán éppen ott strázsálna és erre vadászna - amit azért kétlek.

De szerintem még egy rendőr is bajban lenne, ha meg akarná büntetni a maszkot vagy sálat helytelenül viselő személyt, ha az illető mondjuk a nyakára vagy a homlokára, netán a feje búbjára rakta. Ugyanis a 168/2020. (IV. 30.) kormányrendelet második bekezdése azt mondja ki egyértelműen, hogy „Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

Azt viszont már nem mondja ki, hogy az ilyen „eszközt” pontosan milyen módon kell viselni. Bár egy kicsit abszurd, de senki sem köteles tisztában lenni azzal, hogy ezt szakszerűen miként kell hordani, ráadásul nem is adnak minden maszkhoz használati utasítást, és a sálat vagy a kendőt sem így szokás normális esetben hordani. Ha pedig rajtunk van, akkor a rendeletben foglaltaknak eleget tettünk, és a rendőr sem tehet sok mindent ezzel szemben, legfeljebb illedelmesen felvilágosít vagy megmutatja, hogyan kellene viselni.

Arról pedig ne is beszéljünk, ha az üzletbe csupán egy adott termék szemrevételezése, vagy bármi más miatt megyünk be, emiatt már nem is büntethetnek, hiszen az nem számít vásárlásnak, ha szigorúan ragaszkodunk a törvény betűihez...
Tehát a törvényalkotóink „jó szokásának megfelelően”, vannak itt is „kiskapuk” bőven, a rosszindulatú és méltatlan büntetések elkerülésére! Ezért ha valakit a maszk hiánya miatt inzultálnak, a fenti rendeletre hivatkozva KÉRJE NYUGODTAN A PANASZKÖNYVET!

Akit esetleg ezért már megbüntettek, az nyilván nem volt ezekkel tisztában, és utólag biztos látja, hogyan kellett volna megoldania a helyzetet. Ha pedig tényleg volna olyan bolt vagy üzlet, amit mindezek ellenére bepaliztak, és ilyen, DE CSAKIS ILYEN CÍMEN büntetést róttak ki rá, azt törvénytelenül tették, amit nyugodtan visszakövetelhet, és akár bejelentést is tehet, mert aki megbüntette, az szabálytalanul járt el, és így visszaélt a hatósági jogkörével!

De a települési kiskirályok is hiába hivatkozhatnak bármilyen általuk hozott helyi szabályra vagy rendeletre, azok főleg nem számítanak és nem űberelhetnek semmit, mert egy helyi rendelet nem írhat felül törvényeket és kormányrendeleteket sem! Tehát azok a túl okos polgármesterek, akik a megfelelési kényszerük miatt nyelvüket lógatva próbálnak eleget tenni az értelmetlen korlátozásoknak - például korábban a kijárási tilalmakkal, mostanság meg a piacokon elrendelt kötelező maszkviseléssel -, ilyet nem tehetnek, mert az törvénytelen, és nem is érvényesíthető!

Tehát nyugodtan menjenek maszk nélkül vásárolni a piacokra, a hatáskör túllépés miatt pedig kérjenek vizsgálatot egy ilyen, az embereket semmibe néző, és őket az egészségtelen maszkhordásra kényszerítő „vezető” ellen!

Mindezek miatt arra kérem a kedves olvasómat, hogy az itt leírtak fontossága és mindannyiunk egészségének megvédése érdekében, az értelmetlen maszkviseléssel kapcsolatos további félreértések és mendemondák tisztázására és elkerülésére ADJA TOVÁBB ÉS OSSZA MEG EZEKET AZ INFORMÁCIÓKAT! 

Bízom abban, hogy ezentúl a törvények nem ismerete, vagy azok szándékos félreértelmezése miatt feleslegesen senki nem fogja már inzultálni a másikat csak azért, mert A SZABAD AKARATÁBÓL ÉS MEGGYŐZŐDÉSÉBŐL NEM VISEL MASZKOT, MIVEL AZ ORVOSILAG IS EGÉSZSÉGTELEN!

Köszönöm mindenkinek a segítségét és a megértését, de különösen azokét, akik A NYILVÁNVALÓ TÉNYEK ÉS A TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK ELLENÉRE, a média hazugságainak köszönhetően MÉG MINDIG HISZNEK AZ EMBERISÉG „LEGGYILKOSABB” VÍRUSÁNAK LEGENDÁJÁBAN!
Legyünk résen, mert a megtévesztésből fakadó hiszékenység és az értelmetlen ellenségeskedés akaratlanul is TÖNKRETESZI nem csak a saját életünket, hanem másokét is!

Járjon mindenki nyitott szemmel, és NE A RÉMHÍREKNEK, HANEM A VALÓSÁGNAK ÉS A SAJÁT SZEMÉNEK HIGGYEN!

Aki pedig úgy gondolja, hogy elege volt a média hazugságaiból és AZ ÉRTELMETLEN SZABÁLYOKBÓL, a korlátozásokból és a vírus-hisztériából, azt szeretettel várjuk a Normális élethez ragaszkodók egyre nagyobb táborába, hogy KÖZÖSEN VESSÜNK VÉGET ENNEK a teljesen embertelen, kegyetlenül aljas, és borzasztóan hamis színjátéknak:
ITT CSATLAKOZHAT: https://www.facebook.com/groups/Normalis.Eletet.Akarunk

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!