Hiába a szigorítás, a békés tüntetésen hatezren megjelentek!

Németországban viharosan nő az elégedetlen polgárok száma, akik azzal kritizálják a kormányt, hogy a SASR2/COVID19 járvány kapcsán elrendelt intézkedések messze meghaladták az ésszerű mértéket, különösen annak tekintetében, hogy nem folyt se nyilvános, se társadalmi, se tudományos vita arról, hogy milyen veszélyes is valójában a járvány. Pedig már a lezárások előtt számos nemzetközileg is elismert tudományos szaktekintély jelezte, hogy a koronavírus nem fog tömeges, átlag feletti halálozáshoz vezetni Németországban, ezért a korlátozások feleslegek.


A kijárási korlátozások bevezetésével és a hivatalos kommunikáció bizonytalansága miatt egyre többen kezdtek el kételkedni a kormány szavahihetőségében az elmúlt hetekben. Leginkább az váltott ki felháborodást számos állampolgár szemében, hogy a vezetők nem akarják azon híres orvosok és járványügyi szakemberek véleményét meghallani továbbra sem, akik más tudományos álláspontot képviselnek, mint a kormány virológus tanácsadói.  A közszolgálati médiában sem kaptak ezért szereplési lehetőséget soha.

Így született meg az a Widerstand2020  (Ellenállás2020) nevű párt április közepén, Dr. Bodo Schiffmann orvos és Ralf Ludwig ügyvéd  alapításával, akik jogi és orvosi, társadalmi elkötelezettségükből kötelességüknek érezték a szervezet megalapítását.  A párt saját internetes oldalán keresztül toboroz tagokat online regisztrációs lehetőséggel.
Az alapítók elmondása szerint csupán alig több, mint egy hét alatt 90.000 polgár lépett be, amivel már most Németország negyedik legnagyobb pártja lettek, a tagság tekintetében. Ha ez a dinamika megmarad, akkor pár héten belül a legnagyobb pártokat is beérik.

Ralf Ludwig ügyvéd a 2020. május 2-án tartott stuttgarti békés tüntetésen 6.000 ember előtt kritizálta a német kormány intézkedéseit a járvány kapcsán. A meghozott rendelkezések szerinte aránytalanok, súlyosan alaptörvény-ellenesek, és sértik az emberek szabadság és önrendelkezési jogát. A járvány kapcsán a német kormány által elrendelt tüntetési tilalmat a Német Legfelsőbb Bíróság alaptörvény-ellenesnek ítélte, így a másfél méter betartásával szabad továbbra is tüntetni Németországban.

A Német Szövetségi Köztársaság kormányának 2020.április 29-i kabinet-ülésén törvénytervezet készült, majd megjelent a kormányzat hivatalos weboldalán is, ami az úgynevezett fertőzés-védelmi törvényt módosítaná.
Bevezetnék az oltási illetve immunitási igazolványt. Olyan emberek, akik nem kaptak védőoltást vagy nem rendelkeznek hivatalos immunitási igazolással egy betegséggel szemben, azon polgárokra az alaptörvény biztosította jogok és lehetőségek kötelezően nem terjednének ki, így akár a munkavégzésben vagy a társadalmi élet gyakorlásában is korlátozhatnák őket, elemzi Ralf Ludwig a tervezetet, amit május 15-én akar a német kormány törvénybe iktatni. Ludwig a békés stuttgarti tüntetésen 6.000 ember előtt elmondta, hogy a törvénytervezet súlyosan alaptörvény-ellenes, mert sérti az emberek szabadság- és önrendelkezési jogát.

A kormány ezen felül módsítani tervezi a gyógyszertörvényt is. Ludwig kritizálta, hogy ezen törvény módosítása hatályon kívül helyezné a gyógyszerek eddigi minimum 18-24 hónapon át történő, előírásszerű tesztelését, és lehetőséget adna ennek megkerülésére és kihagyására, ahol az emberek maguk lennének a tesztalanyok.
Elmondta, hogy ő maga sem oltás-ellenes alapvetően, és a kislánya is be lett oltva korábban, de itt a politika már megfosztja az embert annak lehetőségétől, hogy szabadon dönthessen bárki arról, hogy mi történjen a testével, hogy mi ésszerű és mi nem.

„Eljött az ideje, hogy eldöntsük, a szociális ridegség és félelem, vagy a szeretetteljes egymással való törődés társadalmát akarjuk-e? Egy szolidáris társadalom vagyunk. Ám nem szolidáris az, hogy a gyermekeink nem találkozhatnak más gyermekekkel.
Nem szolidáris az, hogy a szüleink, nagyszüleink és betegeink nem láthatják a családjukat, szeretteiket. És nem szolidáris az se, hogy a családok elmehetnek temetésekre, de nem látogathatják meg a haldokló szeretteiket.”

Végezetül arra kér minden német állampolgárt, hogy keresse meg levélben, e-mailben vagy személyesen a politikusokat, és követeljék a törvénytervezet elvetését, majd Mahatma Gandhi sorait idézve fejezte be a beszédét: 

„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban.”

IDE KATTINTVA tudja elolvasni a törvénytervezet.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!