Van, aki szereti és van, aki utálja erős szaga miatt. Akárhogy is, de az egészségre gyakorolt hatása csodálatos. Főként, ha nyersen esszük, mert a főzés minden értékes hatóanyagát megsemmisíti.
7 nyomós ok, amiért ajánlott lila hagymát enni:
Megállítja a rákos sejtek növekedését
Tele van kénes összetevőkkel, melyek védik a szervezetet a fekélyektől és többféle ráktól. Emellett sikeresen harcolnak a húgyúti fertőzésekért felelős kórokozókkal is.
Segít cukorbetegségben
A lila hagyma fokozza az inzulin termelődést, ezért aki cukorbeteg, egyen nyers hagymát.
Gyógyítja a székrekedést
A hagyma rostjai segítenek székrekedés esetén. Eltávolítják a méreganyagokat a belekből.
Segít torokfájás esetén
A hagymalevet hagyományosan használták megfázásra és torokfájásra.
Orrvérzés
A lila hagyma megállítja az orrvérzést. Ehhez elég csupán szagolgatni.
Védi a szívet
A lila hagyma véd a szívkoszorúér betegségektől és csökkenti a magas vérnyomást.
Szabályozza a koleszterin szintet
A nyers hagyma szabályozza a koleszterinszintet, csökkenti a káros koleszterin szintjét.
Forrás: ketkes.com