Címkézéssel próbálják fokozni a lejáratást.

Mint bizonyára sokan hallottátok már,

a média elkezdte híresztelni rólam, hogy elkaptam a koronavírust.

A pletykának elvileg a TV2 egyik híradója adott alapot, ahol olyan állítólagos „vírustagadókról” volt szó, akik megfertőződtek a coviddal. Rólam ebben a műsorban ezt nem mondták ki konkrétan, de a bevágott felvételekkel és képaláírással mégis azt sugallták, mintha én is egyike lennék a megfertőződött „vírustagadóknak”. Az internetes portálok  élükön az Indexszel ennek nyomán zaklatni kezdtek, hogy cáfoljam meg a hírt azzal, hogy készítek egy tesztet.

Nem tudom követhető-e, mennyire abszurd ez a helyzet.

Terjeng egy megalapozatlan pletyka, amit ennek ellenére mégis tényként kezelnek, és aztán tőlem várják, hogy bizonyítékot adjak az ellenkezőjére. Felmerül a kérdés: vajon nem azt kellene először számon kérni, akitől a pletyka származik, illetve azokat, akik ezt minden megbizonyosodás nélkül továbbadják?

Ez olyan, mintha én ettől az újságírótól, aki engem a hír miatt egy nap alatt tízszer is felhívott, megkérdezném, igaz-e, hogy kleptomániás, és ha azt mondaná, hogy nem, akkor én kérnék bizonyítékot tőle, hogy cáfolja. Mindeközben egy hírt is írnék róla, ami arról szólna, „XY tagadja, hogy kleptomániás”. Ugye, milyen abszurd? Na ilyen helyzetekbe szereti belekeverni a média azokat, akiket szándékosan le akar járatni. Elterjesztenek egy pletykát, amire valójában nincs semmilyen bizonyítékuk, majd sarokba szorítják az embert, és azt erőltetik, hogy valljon színt.

A téma kapcsán két fontos csúsztatásra szeretnék rámutatni. Az egyik, hogy a médiában rendre a „vírustagadó” címkével együtt szokták megjelentetni a nevemet. Mivel

tudatos lejárató célzattal vírustagadónak állítanak be,

úgy vélik, egy esetleges megbetegedés vagy egy pozitív teszt igazolná, hogy minden járványkérdéssel kapcsolatos állításom tévedés volt. Csakhogy nem ez a helyzet. Nem vagyok ugyanis „vírustagadó”, bármit is jelentsen ez a fogalom a használói szerint.

A megállás nélküli „vírustagadózás” a lejáratás olcsó és kisstílű módszere,

amivel a fő mondanivalómról igyekeznek elterelni a figyelmet. Az tehát, hogy engem „vírustagadónak” neveznek, szemenszedett hazugság. Még egyszer mondom: szemenszedett hazugság. Soha nem állítottam, hogy általában a vírusok vagy konkrétan a koronavírus ne létezne. Ezt számos alkalommal tisztáztam már, ahol lehetőséget kaptam a megszólalásra, többek között a Rádió1-ben és az ATV-ben is, ahol a vita során

vírusrealistának neveztem magam, a vírustagadást pedig egyértelműen elutasítottam.

Az ATV-ben többször elmondtam: nem vagyok vírustagadó, vírusrealista vagyok

A médiában azonban ennek ellenére hónapok óta úgy állítják be, mintha az én tevékenységem és felszólalásaim – a haszonszerzés szintén minden alapot nélkülöző rágalma mellett – kifejezetten és szinte kizárólagosan a vírus tagadásáról szólnának.

Ez teljes valótlanság, amivel rendkívüli módon túllépték ezek a médiumok a rágalmazás és a jó hírnév megsértésének jogi kategóriáit.

Az Origo például egyenesen azt állította, hogy én előszeretettel nevezem magam orvosnak, ami a „vírustagadáshoz” hasonlóan soha nem történt meg. Egyértelműen áthágják a jogszabályokat, és még ők akarják az embert kioktatni, hogy kell jó állampolgárként viselkedni a járványhelyzet alatt? Na, álljon meg a menet!

A másik csúsztatás az, amire már utaltam. Az újságírók vagy inkább úgy mondom,

a hivatásos lejáratók úgy akarják beállítani, mintha egy esetleges betegség hiteltelenítene engem

vagy más szkeptikus személyeket. Szögezzük le: én a vírus súlyosságát és a korlátozó intézkedések szükségességét kérdőjeleztem meg. Ezen meglátások döntő része nem egyéni észrevétel volt, hanem elismert szakemberek, világhírű orvosok és kutatók megállapításai. Ezt nagyon fontos kihangsúlyozni, mert a média szándékosan mindig elmegy amellett, hogy amit csinálok, az nem más, mint hozzáértők és elismert kutatók megállapításainak ismertetése.

Tehát a nemzetközi szaktekintélyeket követve továbbra is az a megállapításom, hogy nem bír olyan veszéllyel a koronavírus, mint ahogy azt beállítják. Ez azonban, tegyük hozzá, koránt sem jelenti azt, hogy azt gondolnám, a vírusok mint olyanok teljesen ártalmatlanok lennének.

Mindezekért tartom értelmetlennek, sőt rendkívül kártékonynak a legtöbb korlátozást. Ezen pedig egy esetleges megbetegedés mit sem változtat, legyen az koronavírus, az influenza vagy akármi más. Vagy tényleg azt gondolják egyesek, hogy

a járványellenes intézkedésekre elkeresztelt korlátozások elutasítói innentől fogva nem betegedhetnek meg?

Ismét egy rettentően abszurd elképzelés. Ha valaki beteg lesz, az nem mondhatja innentől, hogy számos kutatás azt igazolja, hogy például a maszkviselés nem alkalmas egy járvány megállítására? Ha valaki beteg lesz, innentől fogva nem mutathat rá arra, hogy idén kevesebben haltak meg Magyarországon, mint tavaly? Ha valaki beteg lesz, innentől nem mondhatja, hogy a gazdaság összeomlasztása és a kis- és középvállalkozások tönkretétele sokkal nagyobb katasztrófákhoz fog vezetni, mint a vírus maga?

Ilyet csak az mondhat vagy gondol komolyan (de talán még az sem), akinek egyetlen célja mindenféle eszközzel meghiúsítani bármilyen párbeszédet a járványkérdés kapcsán, amelyek során árnyalni lehetne azt a soha nem látott mértékű egyoldalú és egyeduralkodó elbeszélést, amit nap mint nap látunk és hallunk a médiában.

Bármilyen meglepő ez egyeseknek, van úgy, hogy az ember megbetegszik. Akár én is megbetegedhetek. És akkor mi van? Hűvösebb időben bárkivel előfordulhat. Jó lenne azonban végre a mindenféle konstruktivitást nélkülöző, óvodás szintű vádaskodás helyett már azokra a komoly tudományos felvetésekre is reflektálni, amik alapjában kérdőjelezik meg a világban sok helyen érvényben lévő intézkedések szükségességét.

Például itt van Dr. Sucharit Bhakdi professzor frissen megjelent magyar nyelvű könyve, amiben rengeteg ponton és tudományos tényekkel cáfolja meg a járvánnyal kapcsolatos egyeduralkodó felfogás létjogosultságát.

Milyen érdekes, hogy ezzel senkinek sincs mersze foglalkozni.

Ehelyett a szenzációhajhász hírportálok a

feltűnési viszketegségben szenvedő celebek agymenéseire vannak ráizgulva.

Tényleg ez fogja megoldani azt a válságot amibe belekerültünk? Merem remélni, hogy a szíve mélyén mindenki úgy gondolja, hogy nem!

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!